Història de Gavà Mar: Cāmping 'Gavā' (1963)

- el més petit dels quatre que van existir a Gavā Mar -L'any 1963, podem afirmar que ja estava en funcionament el Cāmping Gavā, grācies al següent anunci inclōs dins del fulletķ publicitari de la Fira d'Espārrecs de 1963:

Anunci del cāmping Gavā de Gavā Mar publicat al fulletķ publicitari de la Fira dels Espārrecs de Gavā' (1963)


Aquest cāmping situat l'avinguda d'Europa i la platja, limitava amb els Apartaments Gavamar per un costat i amb els Apartaments Les Marines per un altre i era el més petit dels quatre que van arribar a existir a Gavā Mar.

 

Postal del cāmping dels anys 60

Postal del cāmping Gavā de Gavā Mar (anys 60)

 


El 19 de Desembre de 1965, apareixia publicada al diari El Mundo Deportivo la següent notícia sobre un campionat internacional de petanca celebrat al cāmping Gavā:

Notícia publicada al diari EL MUNDO DEPORTIVO sobre un campionat internacional de petanca celebrat al cāmping Gavā de Gavā Mar (19 de Desembre de 1965)

 

El 1967, la Diputaciķ Provincial de Barcelona feia unes fotografies ačries de Gavā Mar. Aquesta és la zona de l'entorn del Cāmping Gavā:

Imatge ačria de l'entorn del Cāmping Gavā de Gavā Mar (1967)

 

El Maig de 1975, el diari Tele eXpres va publicar un especial sobre Gavā amb motiu de la 'Fira dels Espārrecs' que incloīa el següent anunci:


Anunci del Cāmping Gavā (Gavā Mar) publicat a l'especial sobre Gavā del diari Tele eXpres (Maig de 1975)

 

El 13 d'Octubre de 1977, va néixer dins d'aquest cāmping el Club de Petanca Cāmping Gavā, una de les poques entitats esportives nascudes al barri. El club es va fundar grācies a l'interés d'un colˇlectiu de campistes de l'establiment, que van legalitzar-lo i el van federar a la Federaciķ Catalana de Bitlles.


Logotip del Club de Petanca Cāmping Gavā (Gavā Mar) (1985)

 


El 13 d'Abril de 1978, apareixia publicada al diari El Mundo Deportivo la següent notícia sobre una trobada del Club Ciclista Tibidabo a celebrar al cāmping Gavamar (sobta que es faci referčncia al cāmping com Gavamar enlloc de Gavā):

Notícia publicada al diari EL MUNDO DEPORTIVO sobre la trobada del Club Ciclista Tibidabo que s'havia de celebrar al cāmping Gavā de Gavā Mar (13 d'Abril de 1978)

 

Des de l'any 1979, el Club de Petanca del Cāmping Gavā va participar en les lligues oficials amb bons resultats.

L'any 1986, tenien tres equips disputant les lligues, un d'ells de femení. El mateix any es creava una escola de petanca, destinada a promocionar l'esport entre els més petits.


Les següents taules classificatōries de l'equip masculí i femení de petanca publicades al diari El Mundo Deportivo l'any 1987 en deixen constāncia:


Classificaciķ de la lliga provincial de petanca publicada al diari EL MUNDO DEPORTIVO (21 de Novembre de 1987)


Classificaciķ de la lliga femenina provincial de petanca publicada al diari EL MUNDO DEPORTIVO (12 de Desembre de 1987)

 

La celebraciķ l'any 1987, del desč aniversari del Club de Petanca Cāmping Gavā va congregar 300 persones a les instalˇlacions del cāmping. Perō, aquell mateix dia va ser una data de comiat perquč el cāmping tancava aquell mateix any.

 

En els seus terrenys, la immobiliāria GESIMO va desenvolupar el Residencial Gavā Marítim

 

El club de petanca llavors canviā d'ubicaciķ i deixā Gavā Mar. L'any 1991 va canviar de denominaciķ i va passar a dir-se Club de Petanca Gavā.

 

Zona del cāmping més propera a la platja

Zona del cāmping Gavā de Gavā Mar més propera a la platja

 

Imatge parcial del cartell de l'entrada ubicada a l'avinguda d'Europa

Vista parcial del cartell de l'entrada del Cāmping Gavā a l'avinguda d'Europa de Gavā Mar (anys 80)

 

 
 
Valid HTML 4.01 Transitional