Notícies de l'AVV de Gavà Mar
| Any 2009 - Notícies 1-15 de 1044 | Últimes | Posteriors | Anteriors | Primeres | Previsió meteorològica per Gavà Mar
 
Comparteix a     Compartir a Whatsapp Compartir a Facebook Compartir a Twitter
Windows Live Meneame
29 Desembre 2009 - El termini de presentació d'esmenes a la Llei de Navegació Aèria s'allarga fins el 2 de febrer
Pere Macias i Arau (Diputat de CiU al Congrés dels Diputats i ex-Conseller de Política Territorial)

El Diputat de CiU al Congrés dels Diputats, ex-conseller de Política Territorial en el moment de la decisió d'ubicar la tercera pista i ex-senador, Pere Macias ens ha informat que el període de presentació d'esmenes al Projecte de Llei presentat pel Govern Espanyol per modificar la Llei de Navegació Aèria es va allargar ahir finalment fins el 2 de febrer de 2010.

Una molt bona notícia perquè permetrà a totes les parts implicades disposar de més temps per analitzar la Llei i esmenar tot allò que calgui que és molt.


Informació relacionada:

 

 

Comparteix a     Compartir a Whatsapp Compartir a Facebook Compartir a Twitter
Windows Live Meneame
28 Desembre 2009 - C's demana a l'Ajuntament de Gavà que treballi per fer millorar l'ADSL a zones com Gavà Mar

El passat 17 de Desembre de 2009, C's de Gavà va presentar un prec al ple de l'Ajuntament de Gavà exposant que atès que les bones comunicacions entre els barris de Gavà són fonamentals per a la integració de tots ells en la ciutat, especialment per aquells barris més allunyats del nucli urbà i tenint en compte que estem en la societat de la informació i de les comunicacions digitals, atès que la velocitat màxima d'accés a internet d'alguns d'ells és molt limitada, essent deficitària per a les necessitats actuals (Problema 37).

Pregaven a l'Equip de Govern que prengués les mesures necessàries perquè s'augmenti la velocitat màxima en les zones del municipi on és molt limitada, especialment en els barris perifèrics on aquesta problemàtica és major com per exemple el barri de La Sentiu o Gavà Mar

Prec de Ciutadans-Gavà al Ple Municipal de l'Ajuntament de Gavà demanant la millora de la velocitat de l'ADSL a Gavà Mar (17 de Desembre de 2009) - Prec al Ple Municipal de l'Ajuntament de Gavà (17 Desembre 2009)

Informació relacionada:

 

 

Comparteix a     Compartir a Whatsapp Compartir a Facebook Compartir a Twitter
Windows Live Meneame
24 de Desembre de 2009 - Celebrada la 17a reunió del GTTR (Grup de Treball Tècnic del Soroll) dependent de la CSAAB

El passat 17 de desembre de 2009 es va celebrar la 17ª reunió del GTTR (Grup de Treball Tècnic del Soroll) dependent de la CSAAB (Comissió de Seguiment de l'ampliació de l'Aeroport de Barcelona)

Aquesta reunió del GTTR es va celebrar 5 mesos després de la darrera reunió malgrat l'aprovació unànime a la Comissió de Foment del Congrés dels Diputats d'una resolució que estableix que les reunions s'han de fer cada tres mesos.

La Comissionada de l'Ajuntament de Gavà per a tots els assumptes relacionats amb l'aeroport (Raquel Sánchez) ens ha trucat per informar-nos detalladament d'aquesta reunió. Properament us oferirem més informació al respecte.

Avui us oferim la notícia publicada a la web de l'Ajuntament de Castelldefels sobre una proposta que han realitzat perquè els avions quan operin en las configuració nocturna preferent, sobrevolin el seu terme municipal a major alçada.

Notícia publicada a la web municipal de l'Ajuntament de Castelldefels (ELCASTELL.ORG) sobre la celebració de la reunió 17 del GTTR (18 desembre 2009)


Notícies relacionades:

 

 

Comparteix a     Compartir a Whatsapp Compartir a Facebook Compartir a Twitter
Windows Live Meneame
23 de Desembre de 2009 - Els alcaldes de Gavà i Castelldefels es reuneixen al Congrés amb dirigents del PSOE

Ahir es va celebrar al Congrés dels Diputats una reunió entre l'alcalde de Gavà (Joaquim Balsera), l'alcalde de Castelldefels (Joan Sau) i el Portaveu Socialista a la Comissió de Foment (Rafael Simancas) i el Secretari General Adjunt del Grup Socialista al Congrés (Daniel Fernández) per tractar sobre la modificació de la Llei Navegació Aèria que tal i com està plantejada actualment suposaria que quedaria en mans d'AENA expulsar-nos a tots de Gavà Mar i de gran part de Castelldefels quan volguessin.

I és més, podrien decidir passar avions per qualsevol ruta, per qualsevol lloc, per sobre de qualsevol nucli urbà de qualsevol població, simplement modificant les servituds. Una autèntica vergonya! un escàndol! Ara som nosaltres els possibles afectats. Però, i demà? qualsevol nova pista, qualsevol nou aeroport, qualsevol nova ruta podria amargar la existència a milers de persones i tot estaria cobert legalment gràcies a aquesta vergonyosa Llei.

Els alcaldes han explicat tota la feina desenvolupada en els darrers anys per arribar a la situació actual, i han demanat ser escoltats i que s'admetin les seves propostes. Gràcies a la voluntat de tots els partits polítics, s'ha ampliat el termini de presentació d'esmenes i atès que el mes de gener és inhàbil, no es discutirà aquest Projecte de Llei fins el mes de Febrer.

Els alcaldes han aportat propostes per garantir que Gavà i Castelldefels no patim en el futur un increment de l'afectació del soroll amb el desenvolupament de la Llei. Així doncs, els alcaldes han demanat que els municipis de l'entorn aeroportuari puguin estar presents en la presa de decisions importants que en el futur afectin a l'aeroport (creant una comissió mixta en què els ajuntaments dels municipis afectats estiguin representats) i han expressat que la servitud acústica no pot comportar una reducció de la qualitat de vida dels ciutadans dels dos municipis. També han assenyalat que s'ha de concretar l'abast de les mesures correctores que s'hagin d'aplicar i que es determinin explícitament els objectius de qualitat acústica.

La següent imatge reflecteix clarament les cares de preocupació dels dos alcaldes baixllobregatins, i no és per menys, o s'atura o es canvia aquesta Llei o ja podem anar pensant tots en emigrar:

Reunió de l'alcalde de Gavà (Joaquim Balsera) i l'alcalde de Castelldefels (Joan Sau) amb el Portaveu Socialista a la Comissió de Foment (Rafael Simancas) i el Secretari General Adjunt del Grup Socialista al Congrés (Daniel Fernández) (22 desembre 2009)

- Nota de premsa Ajuntaments de Gavà i Castelldefels (22 desembre 2009)

Disposeu d'un complet seguiment de les notícies que ha publicat la premsa sobre aquest intent la modificació de la Llei de Navegació Aèria aquí: Seguiment de les notícies publicades a la premsa sobre l'intent de modificació de la Llei de Navegació Aèria


Informació relacionada:

 

 

Comparteix a     Compartir a Whatsapp Compartir a Facebook Compartir a Twitter
Windows Live Meneame
23 de Desembre de 2009 - Aturada al Senat una modificació salvatge de la 'Llei de Navegació Aèria' (Capítol 5)

El número 76 de la publicació L'ERAMPRUNYÀ (Desembre de 2009) conté la següent notícia sobre les gestions que van dur a la retirada a principis d'aquest mes de l'esmena presentada pel PSOE al Senat per modificar (per la porta del darrera) la Llei de Navegació Aèria i que actualment s'està tramitant al Congrés dels Diputats:

Notícia publicada al número 76 de la publicació L'Eramprunyà sobre la retirada al Senat de l'esmena per modificar la Llei de Navegació Aèria (desembre 2009)


El número del 10 de Desembre del 2009 de la publicació municipal de Gavà EL BRUGUERS conté les següent informacions sobre aquest fet:

Notícia:

Notícia publicada en l'edició del 10 de desembre de 2009 de la publicació municipal de Gavà (El Bruguers) sobre les gestions de CiU per a la retirada al Senat de l'esmena per modificar la Llei de Navegació Aèria


Extracte de l'article d'opinió de la regidora d'ERC, Marta Jiménez:

Extracte de l'article d'opinió publicat en l'edició del 10 de desembre de 2009 en la publicació municipal de Gavà (El Bruguers) per la regidora d'ERC, Marta Jiménez, sobre la retirada al Senat de l'esmena per modificar la Llei de Navegació Aèria


Notícia sobre les gestions de CiU:

Notícia publicada en l'edició del 10 de desembre de 2009 de la publicació municipal de Gavà (El Bruguers) sobre la retirada al Senat de l'esmena per modificar la Llei de Navegació Aèria

Disposeu d'un complet seguiment de les notícies que ha publicat la premsa sobre aquest intent la modificació de la Llei de Navegació Aèria aquí: Seguiment de les notícies publicades a la premsa sobre l'intent de modificació de la Llei de Navegació Aèria


Informació relacionada:

 

 

Comparteix a     Compartir a Whatsapp Compartir a Facebook Compartir a Twitter
Windows Live Meneame
22 Desembre 2009 - Els Ajuntaments de Gavà i Castelldefels demanen que no es canviï la Llei de Navegació Aèria

L'Ajuntament de Gavà i l'Ajuntament de Castelldefels han fet el moviment que feia dies que estàvem esperant, posicionar-se conjuntament en contra de la modificació de la Llei de Navegació Aèria que està promovent el PSOE al Congrés dels Diputats.

Ahir van emetre la següent nota de premsa informant que:

  • Divendres, 18 de desembre de 2009, van enviar una carta conjunta al Ministre de Foment (José Blanco) demanant la retirada d'aquest Projecte de Llei
  • Divendres, 18 de desembre de 2009, van enviar una carta conjunta al Portaveu del Grup Socialista al Congrés (José Antonio Alonso) demanant la presentació d'una esmena a la totalitat a aquest projecte de Llei
  • Avui, 22 de desembre de 2009, mantindran una reunió conjunta amb el Portaveu Socialista a la Comissió de Foment (Rafael Simancas) i el Secretari General Adjunt (Daniel Fernández)

Els alcaldes argumentaran que aquesta modificació de la Llei suposa donar a AENA carta blanca per establir com a zones de servitud acústica els territoris propers als aeroports sense garantir la tranquil·litat i la qualitat de vida dels veïns i veïnes d'aquestes zones i que suposa un retrocés en el treball conjunt realitzat durant els darrers anys.

- Nota de premsa Ajuntaments de Gavà i Castelldefels (21 desembre 2009)


Des d'aquí el nostre agraïment als dos alcaldes, aquest és el camí a seguir, plantant cara a les injustícies encara que vinguin del teu mateix partit. Ara cal veure que surt d'aquesta reunió i d'aquestes gestions. De moment, el termini de presentació d'esmenes al Projecte de Llei s'ha allargat 3 dies.


Informació relacionada:

 

 

Comparteix a     Compartir a Whatsapp Compartir a Facebook Compartir a Twitter
Windows Live Meneame
21 de Desembre de 2009 - ERC-Gavà presenta avui en roda de premsa les esmenes a la Llei de Navegació Aèria

ERC de Gavà ha emès la següent nota de premsa informant que aquesta tarda oferiran una roda de premsa on explicaran les esmenes que presenten al Congrés dels Diputats per mirar d'aturar l'esperit actual del projecte de Llei promogut pel PSOE per modificar la Llei de Navegació Aèria.

Aquestes esmenes han sigut preparades per ERC de Gavà a partir de la informació que l'AVV de Gavà Mar els ha fet arribar. De vital importància és la presentació d'una esmena 'a la totalitat' perquè quedi ben clar qui està per modificar la Llei i qui no. I posteriorment, hi ha esmenes 'parcials' per si el projecte de Llei tira endavant, donar-li un tomb al seu esperit actual i una vegada més, que tothom quedi retratat si no s'aconsegueix modificar l'esperit de la Llei:

Nota de premsa d'ERC de Gavà sobre la roda de premsa que oferiran per informar sobre les esmenes que han preparat al Projecte de Llei de modificació de la Llei de Navegació Aèria (21 de Desembre de 2009) - Nota de premsa (21 Desembre 2009)


Informació relacionada:

 

 

Comparteix a     Compartir a Whatsapp Compartir a Facebook Compartir a Twitter
Windows Live Meneame
21 Desembre 2009 - El PSOE presenta un projecte de Llei que conté el 'deure' de suportar la navegació aèria (Cap.2)

Avui finalitza el termini de presentació d'esmenes al projecte de Llei presentat pel PSOE per modificar la Llei de Navegació Aèria que es discutirà i es votarà demà a la Comissió de Foment del Congrés dels Diputats.

Avui us recordem l'article que l'alcalde de Castelldefels (Joan Sau) (PSC) va publicar al setmanari EL FAR l'11 de desembre de 2009 celebrant la retirada al Senat de l'esmena presentada pel PSOE per modificar la Llei de Navegació Aèria per la 'porta del darrera'. I ara que el mateix PSOE ho ha dut al Congrés i per la via d'urgència, què?, segueixen valent tots aquests arguments?

Article publicat al setmanari EL FAR per l'alcalde de Castelldefels (Joan Sau) sobre la retirada al Senat de l'esmena per modificar la Llei de Navegació Aèria (11 desembre 2009)


Informació relacionada:

 

 

Comparteix a     Compartir a Whatsapp Compartir a Facebook Compartir a Twitter
Windows Live Meneame
20 de Desembre de 2009 - Dimecres NO es celebra a Gavà la 'Fira Solidària de les Emergències'

El cos de Mossos d'Esquadra de Gavà ens informa que finalment el proper 23 de desembre de 2009 NO es celebrarà la Fira Solidària de les Emergències, de 10 a 14h a la Plaça de davant de l'Ajuntament de Gavà degut a les previsions de mal temps:

Cartell de la Fira Solidària de les Emergències de Gavà (23 de Desembre de 2009)

 

 

Comparteix a     Compartir a Whatsapp Compartir a Facebook Compartir a Twitter
Windows Live Meneame
19 Desembre 2009 - ERC-Gavà demana a l'Ajuntament que treballi per aturar els canvis en la Llei de Navegació Aèria

ERC de Gavà ens ha informat que en el ple municipal del 17 de desembre de 2009 van presentar el següent prec a l'Equip de Govern exposant que el 4 de desembre de 2009, el grup del PSOE al Senat presentava a votació una esmena de la llei de navegació aèria, que va ser fortament contestada per tots els grups polítics catalans representats en aquesta cambra i que finalment va ser retirada. Aquesta proposta intentava crear zones de servitud acústica al voltant dels aeroports espanyols, de manera que municipis com Gavà, Castelldefels o el Prat haguessin de suportar novament els sorolls i molèsties que la configuració actual ha aconseguit reduir sensiblement, i tornar a la situació de fa uns anys.

Si bé en l'últim moment, davant la impossibilitat de tirar endavant la proposta d'esmena, aquesta va ser retirada, han sabut que el mateix dia 4 de desembre, el govern de l'Estat va presentar una nova proposta de reforma de la vigent llei de navegació aèria, en el mateix sentit que la retirada al Senat.

Per tant, preguen a l'Equip de Govern municipal que:

  • Que l'Ajuntament de Gavà iniciï immediatament els contactes amb el govern de l'Estat per tal de fer decaure aquesta proposta d'esmena, que afectaria la qualitat de vida dels nostres conciutadans de Gavà Mar.
  • Que s'informi puntualment els grups municipals i els veïns afectats de l'evolució d'aquests contactes.

Prec d'ERC de Gavà a l'Ajuntament de Gavà perquè treballi per frenar al Congrés el projecte de Llei per modificar la Llei de Navegació Aèria (17 de Desembre de 2009) - Prec al ple municipal (17 Desembre 2009)


Informació relacionada:

 

 

Comparteix a     Compartir a Whatsapp Compartir a Facebook Compartir a Twitter
Windows Live Meneame
18 de Desembre de 2009 - Felicitació nadalenca dels afectats per l'aeroport de València-Manises

La plataforma No aviones fuera de ruta que agrupa els afectats per les operacions de l'aeroport de València-Manises Seguiment de les notícies publicades a la premsa sobre aquest tema ens ha fet arribar la seva felicitació nadalenca recordant el Projecte de Llei de modificació de la Llei de Navegació Aèria que promou el PSOE ara al Congrés i l'esmena fallida que va promoure prèviament al Senat:

Felicitació de Nadal dels afectats de l'aeroport de València-Manises fent referència al projecte de Llei de Navegació Aèria (Nadals 2009)


Informació relacionada:

 

 

Comparteix a     Compartir a Whatsapp Compartir a Facebook Compartir a Twitter
Windows Live Meneame
17 de Desembre de 2009 - CiU de Gavà demana al ple municipal la millora del Camí de la Pava de Gavà Mar

CiU de Gavà ens ha informat que en el ple municipal d'aquesta tarda presentaran un prec a l'Equip de Govern exposant com cada cop és més notori l'augment de trànsit al Camí de la Pava i es constata que aquest antic camí que històricament no era utilitzat fora de veïns i pagesos, ha passat a ser utilitzat per força conductors que el fan servir d'enllaç entre les poblacions de Gavà (de mar a casc urbà) i de Castelldefels. Tots coneixem les dimensions estretes d'aquest camí i la falta de senyalització o de lluminositat així com el mal estat de conservació (Problema 119).

Per aquest motiu preguen que es tingui en compte el nou ús que ha experimentat en els darrers anys aquesta via per tal d'actuar, aconseguint dotar-la de les característiques necessàries per al seu bon ús i seguretat per al trànsit, i d'immediat també es tingui molt present la necessitat de reduir la velocitat dels vehicles en horaris d'entrada i sortida d'alumnes de l'escola Bon Soleil:

Prec presentat per CiU al Ple Municipal de l'Ajuntament de Gavà demanant la millora del Camí de la Pava (17 de Desembre de 2009) - Prec al Ple Municipal (17 Desembre 2009)

 

 

Comparteix a     Compartir a Whatsapp Compartir a Facebook Compartir a Twitter
Windows Live Meneame
15 Desembre 2009 - El PSOE presenta un projecte de Llei que conté el 'deure' de suportar la navegació aèria (Cap.1)

El Ministeri de Foment del Govern Espanyol del PSOE no es dóna per vençut. Després d'intentar modificar la Llei de Navegació aèria al Senat (per la porta del darrera) i no aconseguir-ho, ha presentat el següent projecte de Llei al Congrés:

Projecte de Llei presentat pel Govern Espanyol (PSOE) per modificar la Llei de Navegació Aèria - Projecte de Llei (4 de desembre de 2009)


La Mesa del Congrés ha donat tractament d'urgència Notícies publicades a la premsa sobre aquest tema a aquest projecte de Llei. La nostra oposició és total entre d'altres pels següents motius:

  • És inconstitucional perquè el que pretén és que no es compleixi una sentència del Tribunal Suprem
  • Cal que tingui una tramitació tranquil·la i consensuada entre totes les parts
  • No té un interès general, té interès particular per AENA i alguna companyia aèria


Informació relacionada:

 

 

Comparteix a     Compartir a Whatsapp Compartir a Facebook Compartir a Twitter
Windows Live Meneame
11 de Desembre de 2009 - Entre tots hem aturat una modificació salvatge de la 'Llei de Navegació Aèria' (Capítol 4)

Avui intentarem completar la informació sobre l'intent fallit del PSOE per modificar la Llei de Navegació Aèria al Senat perquè ens hem de centrar en explicar-vos i treballar a fons en la nova i intensa batalla que es presenta al Congrés dels Diputats pel mateix tema.

El Ministeri de Foment intenta que tinguem el 'deure' de suportar la navegació aèria que els hi vingui a ells de gust (amb les infraestructures que ara hi ha i les que els hi vingui en gust de construir en el futur), per tant, de què serveix la Constitució? de què serveix l'Estat de Dret amb la seva separació de poders? de què serveix la Declaració d'Impacte Ambiental (DIA)?, de què serveix la CSAAB? de què serveix el GTTR? ... perquè hem estat treballant durant tants anys? ...


L'1 de desembre de 2009, en un comunicat conjunt, els ajuntaments madrilenys de San Fernando de Henares, Coslada, Mejorada del Campo, Velilla de San Antonio, Torrejón de Ardoz, Alcobendas, Colmenar Viejo i Belvis de Jarama mostraven la seva satisfacció per la retirada de l'esmena del PSOE a la Llei de Navegació Aèria:

Nota de premsa conjunta dels Ajuntaments de San Fernando de Henares, Coslada, Mejorada del Campo, Velilla de San Antonio, Torrejón de Ardoz, Alcobendas, Colmenar Viejo i Belvis de Jarama mostrant satisfacció per la retirada al Senat de l'esmena de modificació de la Llei de Navegació Aèria (1 de Desembre de 2009) - Nota de premsa conjunta (1 Desembre 2009)

El 2 de desembre de 2009, CiU de Castelldefels emetia el següent comunicat explicant que CiU havia promogut un front comú al Senat contra l'esmena del PSOE per modificar la Llei de Navegació Aèria i que havia aconseguit la retirada de l'esmena:

Nota de premsa emesa per CiU de Castelldefels sobre l'intent del PSOE al Senat de modificar la Llei de Navegació Aèria (2 de Desembre de 2009) - Nota de premsa (2 Desembre 2009)

El mateix dia, l'Ajuntament de Castelldefels emetia la següent nota de premsa explicant que l'Ajuntament estava satisfet per la retirada de l'esmena de modificació de la Llei de Navegació Aèria al Senat:

Nota de premsa de l'Ajuntament de Castelldefels mostrant satisfacció per la retirada de l'esmena presentada pel PSOE al Senat per modificar la Llei de Navegació Aèria (2 Desembre 2009) - Nota de premsa (2 Desembre 2009)

El 3 de desembre de 2009, el PP de Gavà emetia la següent contundent nota de premsa explicant que el PP havia obligat als socialistes a retirar una esmena que suposava un atac als veïns de Gavà Mar, reconeixent la llarga feina feta per aquesta associació de veïns que podia quedar en un no res amb la modificació que es volia fer de la Llei de Navegació Aèria:

Nota de premsa emesa pel PPC de Gavà sobre l'intent del PSOE al Senat de modificar la Llei de Navegació Aèria (3 de Desembre de 2009) - Nota de premsa (3 Desembre 2009)

El mateix dia, ICV-EUiA de Gavà emetia la següent nota de premsa considerant positiva la retirada de l'esmena socialista per modificar la Llei de Navegació Aèria:

Nota de premsa emesa per ICV-EUiA de Gavà sobre l'intent del PSOE al Senat de modificar la Llei de Navegació Aèria (3 de Desembre de 2009) - Nota de premsa (3 Desembre 2009)


Informació relacionada:

 

 

Comparteix a     Compartir a Whatsapp Compartir a Facebook Compartir a Twitter
Windows Live Meneame
10 de Desembre de 2009 - Entre tots hem aturat una modificació salvatge de la 'Llei de Navegació Aèria' (Capítol 3)

L'origen de la modificació de la Llei de Navegació Aèria que el PSOE va voler fer al Senat (sense sortir-se'n) i que ara ha reconduït com un Projecte de Llei Notícies publicades a la premsa sobre aquest tema al que la Mesa del Congrés ja li ha donat el tractament 'd'urgència' Notícies publicades a la premsa sobre aquest tema i que el mateix Ministre de Foment (José blanco) ha defensat públicament Notícies publicades a la premsa sobre aquest tema té el seu origen en una sentència del Tribunal Suprem Notícies publicades a la premsa sobre aquest tema que AENA no està complint Notícies publicades a la premsa sobre aquest tema malgrat que una altra sentència posterior del TSJM que així l'obliga.

Aquesta sentència obliga a AENA a reduir un 50% els avions que en configuració sud sobrevolen Ciudad Santo Domingo i AENA argumenta que complir aquesta sentència suposaria a mig i llarg termini haver de tancar Madrid-Barajas

És a dir, hi ha unes lleis, s'amplia un aeroport sense tenir en compte com cal a les poblacions del voltant, els veïns porten el tema als Tribunals, passen per la primera instància, per l'Audiència Provincial, pel TSJM, arriben al Tribunal Suprem que els hi dóna la raó i posteriorment el TSJM obliga a AENA a reduir a la meitat els sobrevols sobre els veïns que porten tants anys en aquesta lluita.

Llavors apareix l'aparell de l'Estat i en un tres i no res, vol canviar la Llei perquè la sentència del Tribunal Suprem sigui 'paper mullat'.


Això és democràcia? Així es garanteixen els drets constitucionals dels ciutadans? Això té un nom, és 'FEIXISME', és imposar el que tu vols per la via que sigui necessària, modificant les Lleis al teu gust.

No tenim dret els ciutadans a defensar la nostra qualitat de vida? els nostres drets fonamentals? Doncs no, perquè si arribes a guanyar un judici a tot l'aparell de l'Estat, aquest es posa en marxa per modificar les Lleis i que tot quedi en paper mullat.

Que aprenguin a fer bé les infraestructures i que compleixin les sentències judicials com tothom.


I a més, en aquest cas, els arguments d'AENA són desmentits Notícies publicades a la premsa sobre aquest tema pels nostres amics, els veïns de Ciudad Santo Domingo, la seva urbanització que pertany al municipi d'Algete (Madrid) (recordareu aquest municipi per ser pioner en la multa d'aeronaus que no compleixen les trajectòries) no havia sigut mai sobrevolada abans de la recent ampliació de l'aeroport de Madrid-Barajas i és a partir de l'any 1999 (amb l'entrada en servei de la tercera pista) quan comencen els sobrevols.

El següent gràfic mostra com els aterratges per la capçalera 18R sobrevolen Ciudad Santo Domingo i, en canvi, per la capçalera 18L no sobrevolen cap població sinó la vall del Jarama. Per tant, es podria utilitzar molt més aquesta capçalera:

Comparativa de les trajectòries d'aterratge a les capçaleres 18L i 18R de l'aeroport de Madrid-Barajas


El següent gràfic extret del sistema SIR de l'aeroport de Madrid-Barajas mostra com els aterratges per la capçalera 18L malgrat no sobrevolar cap nucli de població durant l'octubre del 2008 només van ser utilitzats pel 29% dels aterratges en configuració sud, mentre que la capçalera 18R que sobrevola Ciudad Santo Domingo va ser utilitzada un 71% dels aterratges en configuració sud

Comparativa de les trajectòries d'aterratge a les capçaleres 18L i 18R de l'aeroport de Madrid-Barajas (informació extreta del SIR de Madrid)

Informació relacionada:

 

 

| Any 2009 - Notícies 1-15 de 1044 | Últimes | Posteriors | Anteriors | Primeres | Previsió meteorològica per Gavà Mar