Notícies de l'AVV de Gavà Mar
| Any 2010 - Notícies 1-15 de 1184 | Últimes | Posteriors | Anteriors | Primeres | Previsió meteorològica per Gavà Mar
 
Comparteix a     Compartir a Whatsapp Compartir a Facebook Compartir a Twitter
Windows Live Meneame
 Ha mort Xavier Alavedra: un amic de Gavà Mar, ex-regidor de CiU a l'Ajuntament de Gavà. Descansi en pau
- 31 de Desembre de 2010 -

Malauradament, acabem l'any amb una mala notícia, la mort de l'ex-regidor de CiU de Gavà, Xavier Alavedra.

El mesos previs i els posteriors a la posada en servei de la tercera pista de l'Aeroport de Barcelona-El Prat van suposar un autèntic daltabaix a Gavà Mar i en aquells moments durs, de desesperació i terriblement crus, determinats polítics gavanencs ens van fer costat, entre ells: Josep Campmany (ERC), Jaume Grau (EUiA), Josep Llobet (PPC) i Xavier Alavedra (CiU). Més endavant s'hi afegí Juan Antonio Heredia (ICV). Un claríssim exemple del suport de Xavier Alavedra el teniu en aquest document:

Prec de CiU a l'Ajuntament de Gavà sol·licitant que l'Ajuntament de Gavà assumeixi la proposta operativa dissenyada per l'AVV de Gavà Mar per operar l'aeroport de Barcelona-El Prat (29 Abril 2004) - Suport de CiU a la proposta de l'AVV de Gavà Mar (29 Abril 2004)


En Xavier era un home que tenia molts problemes físics, però malgrat tots ells, ens va ajudar en tot allò que va poder, en tot allò que li vam demanar, donant-nos suport al Ple Municipal, gestionant preguntes que vam formular al Parlament de Catalunya, al Congrés i al Senat i, fins i tot, gestionant i acompanyant-nos en la reunió que vàrem mantenir amb el que avui en dia és el President de la Generalitat, Artur Mas.

Notícia publicada a la publicació PARLEM-NE sobre la reunió de l'AVV de Gavà Mar amb Aartur Mas (Número 8 - Juliol 2006)

El Maig de 2007 va deixar la política activa després dels problemes interns que es van viure a CiU de Gavà per fer la llista per a les darreres eleccions municipals. Una vegada ja fora de la política ens va trucar, volia fer un cafè amb nosaltres perquè ens apreciava molt i volia explicar-nos, en detall, perquè havia deixat la política. Aquell cafè es va anar retardant perquè el nostre dia a dia ja sabeu com és, no tenim quasi temps ni per respirar, i la veritat és que en Xavier ens ha deixat i ens hem quedat sense fer aquell cafè.

La notícia de la seva mort ens ha omplert de tristor, era un home jove i malgrat no viure a Gavà Mar, va defensar el nostre territori, la nostra qualitat de vida, les nostres vivendes i les nostres famílies com si fos un més de nosaltres.


Xavier, allà on siguis ... GRÀCIES per tot!, et devem un cafè, AMIC!

Xavier Alavedra i Ambrós (ex-regidor de CiU a l'Ajuntament de Gavà)

 

 

Comparteix a     Compartir a Whatsapp Compartir a Facebook Compartir a Twitter
Windows Live Meneame
 C's pregunta a l'Ajuntament de Gavà per l'aprovació de les servituds acústiques de l'aeroport de Barcelona-El Prat
- 29 de Desembre de 2010 -

C's de Gavà ens ha informat que el passat 16 de Desembre de 2010 van presentar un prec al ple de l'Ajuntament de Gavà exposant que feia un temps que AENA havia elaborat l'actual mapa de servituds aeroportuàries, la confecció del qual es va basar en estudis de simulació i projecció de capacitats i configuració de pistes independents i segregades. Exposaven també que el seu Grup volia disposar d'una còpia dels mateixos.

Per tant, preguntaven a l'Equip de Govern municipal si disposava d'aquests estudis, per en cas afirmatiu, disposar d'una còpia i en cas negatiu, saber l'opinió de l'Equip de Govern per aquest fet.

Prec de Ciutadans-Gavà al ple de l'Ajuntament de Gavà sobre l'aprovació de les servituds acústiques de l'aeroport de Barcelona-El Prat (16 de Desembre de 2010) - Prec presentat al Ple de l'Ajuntament de Gavà (16 Desembre 2010)


Encara no disposem de l'acta oficial d'aquest ple municipal ja que fins que no es celebra el següent ple (un cada mes) no s'aprova l'acta del ple anterior, però sí que us podem informar del següent:

 • La modificació de la Llei de Navegació Aèria aprovada el 10 de Març de 2010 establia que calia determinar les servituds acústiques de l'Aeroport de Barcelona i que es crearia una Comissió Mixta per estudiar-les i aprovar-les
 • Aquesta Comissió es va reunir el passat mes d'Octubre de 2010 (amb participació de l'alcalde de Gavà, Joaquim Balsera) i va aprovar les servituds acústiques de l'aeroport de Barcelona-El Prat, després d'analitzar tres escenaris (actual, intermig i de plena capacitat) i de simular el seu impacte sempre amb pistes segregades.
 • Aquestes són les servituds acústiques aprovades:

Servituds acústiques de l'aeroport de Barcelona-El Prat aprovades per la Comissió Mixta (Octubre 2010)

 • Com es pot comprovar, cap zona habitada de Gavà Mar queda dins de la servitud, encara que la corba està a tocar del Càmping 3 Estrelles en el terme municipal de Viladecans.
 • Evidentment, l'alegria és immensa perquè quedar dins de la servitud implicava automàticament l'obligació de suportar tots els sobrevols segons la nova redacció de la Llei de Navegació Aèria.
 • Volem que quedi molt clar que no és cap casualitat que els tres escenaris s'hagin simulat amb pistes segregades i que l'escenari de màxima capacitat NO s'hagi simulat amb 'pistes independents'. Cap casualitat.
 • De la mateixa manera que volem que quedi clar que aquest mapa és 'revisable', per tant, l'espasa de Damocles de les pistes independents segueix sobre tots nosaltres i d'una manera molt més greu del que es pensa la majoria de la gent.
 • El 2011 farem una assemblea informativa, explicarem la crua realitat i obrirem els ulls a molta gent.
 

 

Comparteix a     Compartir a Whatsapp Compartir a Facebook Compartir a Twitter
Windows Live Meneame
 Notícia publicada al darrer número de L'ERAMPRUNYÀ sobre les explosions nocturnes dels pagesos
- 28 de Desembre de 2010 -

• El número 88 de la publicació L'ERAMPRUNYÀ (Desembre 2010) incloïa la següent notícia sobre el conflicte generat per les explosions nocturnes dels pagesos (problema 159):

Notícia publicada al número 88 de la publicació L'ERAMPRUNYÀ sobre els problemes generats a Gavà Mar per les explosions nocturnes dels pagesos

 

 

Comparteix a     Compartir a Whatsapp Compartir a Facebook Compartir a Twitter
Windows Live Meneame
 L'activitat d'art en anglès que es desenvolupa al Centre Cívic, s'oferirà per adults a partir de gener del 2011
- 21 de Desembre de 2010 -

El Centre Cívic de Gavà Mar acollirà una nova activitat, es tracta dels tallers d'art que actualment es realitzen per infants, passaran a realitzar-se també per adults, també completament en anglès:

Anunci de les activitats de THE ENGLISH ART SCHOOL per adults que es realitzaran en el Centre Cívic de Gavà Mar a partir de gener del 2011

 

 

Comparteix a     Compartir a Whatsapp Compartir a Facebook Compartir a Twitter
Windows Live Meneame
 Anàlisi de les quasi 2 hores en les que AENA (per error) ens va fer enlairar els avions per sobre un dissabte al matí
- 20 de Desembre de 2010 -

El passat 17 de Desembre de 2010 us informàvem dels 4 temes tractats a la 22ª reunió del GTTR (Grup de Treball Tècnic del Soroll) dependent de la CSAAB (Comissió de Seguiment Ambiental de l'Aeroport de Barcelona). Avui anem a ampliar-vos un d'ells. Es tracta del que va passar el dissabte 20 de novembre de 2010 a les 7 del matí.

La nit del divendres al dissabte s'havia estat aplicant la configuració nocturna preferent, és a dir, els aterratges a l'aeroport s'havien realitzat amb aproximacions dels avions des del mar i els enlairaments s'havien realitzat tots per la tercera pista en direcció a la Zona Franca.

A les 7 del matí arribava el moment de passar a la configuració diürna i la configuració preferent implica que els enlairaments es realitzen per la tercera pista en direcció a Gavà Mar amb el gir a mar, mentre els aterratges es realitzen a la pista principal, aproximant-se des de la Zona Franca.

Però, aquell matí tenia una particularitat, la tercera pista estava tancada per tasques de manteniment. Així doncs, no es podia aplicar la configuració nocturna preferent perquè la tercera pista estava tancada.


Quina configuració s'hauria d'haver aplicat en aquest cas?

Doncs, tenint present que en la reunió 19ª del GTTR celebrada el 12 de maig de 2010 s'havia establert un protocol pel tancament de les pistes per manteniment i per les revisions visuals diürnes que es realitzen de la tercera pista cada dos mesos. Calia haver aplicat en funció de si per vent calia aplicar est o oest, la configuració que toqués dins d'aquest protocol que estava negociat amb l'Ajuntament del Prat per permetre l'ús de la pista transversal. Això no va succeir.


Quina configuració es va aplicar erròniament a l'aeroport?

Doncs van aplicar configuració OEST, però operant amb una única pista (la pista principal). Així mentre els avions aterraven a la pista principal aproximant-se des de la Zona Franca, s'enlairaven cap a Gavà Mar, Castelldefels i Les Botigues de Sitges per la mateixa pista principal. Estem parlant d'un dissabte i de les 7h del matí!. Aquesta configuració es va mantenir fins a les 8:45h del matí.

Aquesta configuració va despertar moltíssima gent i va provocar moltes queixes. Vàrem analitzar el que havia passat conjuntament amb l'OMSA i els vàrem demanar que sol·licitessin a AENA que inclogués un punt de l'ordre del dia de la reunió del GTTR per tractar específicament aquest tema perquè quedés totalment aclarit i que no es repetís mai més.

AENA va accedir-hi i en la reunió va reconèixer que havia sigut un error i que havia pres les mesures perquè no es tornés a produir.


Avui també us mostrem uns gràfics extrets dels sistema WebTrak d'AENA sobre els tres primers avions que es van enlairar aquell dissabte amb aquesta configuració i el gran impacte acústic que van suposar a Gavà Mar:


7:12h -Vol 'AFR2349' d''AIR FRANCE' amb destí a l'aeroport de 'PARÍS-Charles de Gaulle'
Provoca 70dB de mitjana al sonòmetre del Centre Cívic de Gavà Mar i 69dB al de l'Escola Bon Soleil de Gavà Mar

Enlairament d'un avió per la pista principal de l'aeroport de Barcelona-El Prat provocant 69 i 67 dB de mitjana als sonòmetres de Gavà Mar (Dissabte, 20 setembre 2010, 7:12h del matí)7:14h - Vol 'RYR3C' de 'RYNAIR' amb destí a l'aeroport de 'SEVILLA-San Pablo'
Provoca 71dB de mitjana als sonòmetres del Centre Cívic de Gavà Mar i de l'Escola Bon Soleil de Gavà Mar

Enlairament d'un avió per la pista principal de l'aeroport de Barcelona-El Prat provocant 71 dB de mitjana als sonòmetres de Gavà Mar (Dissabte, 20 setembre 2010, 7:14h del matí)7:16h - Vol 'VLG1784' de 'VUELING' amb destí a l'aeroport de 'VIGO-Peinador'
Provoca 70dB de mitjana als sonòmetres del Centre Cívic de Gavà Mar i de l'Escola Bon Soleil de Gavà Mar

Enlairament d'un avió per la pista principal de l'aeroport de Barcelona-El Prat provocant 70 dB de mitjana als sonòmetres de Gavà Mar (Dissabte, 20 setembre 2010, 7:16h del matí)


Malauradament, el mal ja està fet i l'estona de són que ens van robar aquell dissabte ja no la podem recuperar. Però, el que sí que hem fet és treballar ràpidament (conjuntament amb l'OMSA) perquè això no torni a passar mai més

 

 

Comparteix a     Compartir a Whatsapp Compartir a Facebook Compartir a Twitter
Windows Live Meneame
 Reaccions dels ajuntaments de Gavà i Castelldefels després de la darrera reunió tècnica de l'impacte de l'aeroport
- 17 de Desembre de 2010 -

El passat dilluns 13 de Desembre de 2010 es va celebrar la 22ª reunió del GTTR (Grup de Treball Tècnic del Soroll) dependent de la CSAAB (Comissió de Seguiment Ambiental de l'Aeroport de Barcelona).

Recentment, us informàvem que en aquesta reunió, AENA havia informat als ajuntaments i a la Generalitat que havia decidit retardar l'inici de les obres de millora de la pista transversal i que aquestes obres implicaran que durant 8 mesos estarà tancada amb el que la configuració nocturna preferent canviarà radicalment i enlloc de fer-se els aterratges des del mar (sense molestar a ningú) i fer els enlairaments en direcció a la Zona Franca, els enlairaments passaran a ser per la tercera pista (com durant l'horari diürn) impactant gravíssimament al nord de Gavà Mar durant 8 mesos:

Imatge d'un avió que s'apropa a Gavà Mar després d'enlairar-se per la tercera pista de l'aeroport de Barcelona-El Prat Imatge d'un avió girant pràcticament sobre Gavà Mar després d'enlairar-se per la tercera pista de l'aeroport de Barcelona-El Prat

I tenint clar que si en algun moment, s'ha d'enlairar un avió pesat, aquest ho farà per la pista principal impactant pràcticament a tot Gavà Mar i a tot Castelldefels i a Les Botigues de Sitges.

Per rematar-ho, quan bufi fort vent de llevant, els aterratges es realitzaran per la pista principal, sobrevolant part de Castelldefels i de Gavà Mar.


Malgrat tot això, l'Ajuntament de Castelldefels valorava 'positivament la receptivitat demostrada per AENA', no feia cap referència a les mesures no acceptades per AENA i que havia sol·licitat prèviament (desviar vols a altres aeroports o a l'horari diürn) ni a que aquestes obres s'havien anunciat inicialment (per 2 vegades) com que no implicarien un tancament de la pista transversal, ni tampoc feia cap referència a la resta de temes tractats en el GTTR:

Nota de premsa de l'Ajuntament de Castelldefels sobre la 22ª reunió del GTTR de l'aeroport de Barcelona-El Prat (14 de Desembre de 2010) - Nota de premsa (14 Desembre 2010)


En canvi, l'Ajuntament de Gavà sí que informava sobre els quatre punts de l'ordre del dia tractats en aquest GTTR:

Informació publicada per l'Ajuntament de Gavà a la WEB de l'OMSA sobre la reunió 22ª del GTTR de l'aeroport de Barcelona-El Prat (15 de Desembre de 2010) - Informació sobre la 22ª reunió del GTTR (15 Desembre 2010)

 • Sobre el tancament nocturn de la pista transversal, coincidien en l'explicació de l'Ajuntament de Castelldefels però deixant clar que havia sigut una sol·licitud recolzada pels tres Ajuntaments (El Prat, Gavà i Castelldefels)
 • Després d'una anàlisi conjunta d'aquesta Associació de veïns i de l'OMSA, se li van demanar explicacions a AENA dels motius pels que el dissabte 20 de novembre de 2010, entre les 7 i les 8:45h del matí, tots els enlairaments realitzats a l'aeroport de Barcelona-El Prat s'havien realitzat per la pista principal, sobrevolant, Gavà Mar i Castelldefels sense cap motiu que ho justifiqués i provocant un impacte acústic impressionant. En un fet insòlit i que podríem qualificar pràcticament d'històric: AENA va reconèixer l'errada i va dir que havia pres les mesures perquè no es tornés a repetir.
 • Després d'una altra anàlisi conjunta d'aquesta Associació de veïns i de l'OMSA, vàrem concloure que el sonòmetre situat a l'antic càmping de 'La Ballena Alegre' i que ha de servir per controlar l'impacte acústic del gir dels avions des de la tercera pista trigava moltíssim en reportar les seves dades al sistema Webtrak d'AENA amb el que es 'pervertia' l'impacte acústic mostrat en el Webtrak.
  AENA va informar que es posava a treballar per substituir l'energia solar de la que s'alimenta aquest sonòmetre per energia elèctrica i solucionar així aquesta deficiència, esperant tenir-ho llest per finals d'aquest mes.

Imatge del sonòmetre d'AENA ubicat a l'antic càmping "La Ballena Alegre" i que funciona amb energia solar

 

 

Comparteix a     Compartir a Whatsapp Compartir a Facebook Compartir a Twitter
Windows Live Meneame
 Greu: AENA tancarà TOTA LA NIT durant 8 mesos la pista transversal amb el gran impacte acústic que suposarà
- 15 de Desembre de 2010 -
Configuració nocturna preferent a l'aeroport de Barcelona-El Prat (proposada per l'AVV de Gavà des de l'any 2003)

Com bé sabeu, durant la major part de les nits, l'impacte acústic que patim per part de l'aeroport de Barcelona és mínim. Això és degut a que s'aplica la configuració nocturna del gràfic (configuració proposada per nosaltres l'any 2003 en contraposició a la que pretenia aplicar AENA) i que es basa fonamentalment en que els aterratges es realitzen per la pista transversal sobrevolant únicament el mar.

A més, aquesta configuració nocturna va ser polida i el passat 18 de setembre de 2010, us informàvem que AENA acceptava en la reunió 20ª del GTTR l'optimització que els proposàvem al considerar-la molt millor que la proposta presentada prèviament per l'Ajuntament de Castelldefels.


Si recordeu, el 6 de Març de 2010, us informàvem que AENA havia emès una nota de premsa informant que el seu Consell d'Administració havia aprovat iniciar un concurs públic per dur a terme millores en la pista transversal (02-20) de l'aeroport de Barcelona-El Prat per un import d'uns 11 milions d'euros i un termini d'execució d'un any.

En aquesta nota de premsa, AENA deixava molt clar que malgrat les obres, la pista transversal seguiria operativa per les nits, mantenint-se així la configuració nocturna establerta per minimitzar l'impacte acústic

Nota de premsa del Ministeri de Foment anunciant la inversió d'11 milions d'euros en la millora de la pista transversal de l'aeroport de Barcelona-El Prat (4 de Març de 2010) - Nota de premsa (4 de Març de 2010)


Posteriorment, el 5 d'Agost de 2010 aquesta obra va ser adjudicada a COPCISA Notícies publicades a la premsa sobre aquest tema i AENA seguia assegurant en la seva nova nota de premsa que la pista transversal seguirà operativa per la nit (de 23h a 7h) per minimitzar l'impacte acústic:

Nota de premsa d'AENA informant de l'adjudicació de les obres de millora de la pista transversal de l'aeroport de Barcelona-El Prat (5 d'Agost de 2010)


Però, una vegada COPCISA va analitzar el projecte, alguna cosa va canviar i en la reunió 20ª del GTTR celebrada el 14 de setembre de 2010, AENA informava que preveia tancar la pista durant les 24 hores durant un període de 10 mesos.

L'impacte acústic d'aquesta mesura és altíssim, penseu que estem parlant de l'horari nocturn.

Quins són els motius de pes, contrastables i verificables que duen a AENA (una vegada ha adjudicat les obres) a incomplir el que va dir en dues notes de premsa anteriors? Avui en dia (tres mesos després) segueixen sent totalment desconeguts.

Evidentment, i com no podia ser d'una altra manera, els Ajuntaments de Gavà i Castelldefels van protestar per aquesta decisió en aquella reunió del GTTR i es va acordar que totes les parts estudiarien les obres a realitzar per poder formular propostes alternatives per minimitzar l'impacte acústic.

El 21 d'octubre de 2010 es celebrava la reunió 21ª del GTTR i ella l'Ajuntament de Castelldefels demanava mesures que AENA mai de la vida acceptaria (ja són molts anys els que portem tractant amb AENA) com eren el trasllat de vols programats a l'horari diürn o el seu desviament a altres aeroports propers. (No diem que siguin males mesures, sinó simplement que són inacceptables per AENA. Ells ho saben perfectament)

Finalment, feien una proposta (aquesta sí realista) de retardar l'inici de les obres fins l'octubre del 2011 (pràcticament dins d'un any) per fer coincidir el gruix de les obres amb la temporada d'hivern de l'aeroport on hi ha molts menys vols que a l'estiu i per tant, l'impacte acústic seria menor. L'Ajuntament de Gavà donava suport a aquesta proposta.

AENA va dir que estudiaria totes les propostes i que proposaria una solució.

El passat dilluns, 13 de desembre de 2010 es celebrava la reunió 22ª del GTTR i en ella AENA presentava el calendari definitiu de les obres de la pista transversal que us presentem en primícia a continuació:

Nota de premsa d'AENA explicant en detall la planificació definitiva de les obres de la pista transversal de l'aeroport de Barcelona-El Prat (14 Desembre 2010) - Detallada nota de premsa (14 Desembre 2010)


Conclusions:

 • AENA ignora totalment les propostes de l'Ajuntament de Castelldefels per traslladar vols nocturns a altres aeroports o a l'horari diürn
 • AENA accepta ajornar les obres, però el seu inici serà l'1 de setembre del 2011. Recordem que la temporada d'hivern (on cau el nombre de vols) acostuma a començar el 25-26 d'octubre. Per tant, hi haurà quasi 2 mesos de gran trànsit nocturn amb la pista tancada.
 • AENA segueix sense explicar clara i meridianament perquè cal tancar la pista quan en dues notes de premsa anteriors ho va negar
 • La pista transversal estarà tancada durant 8 mesos per les nits (enlloc dels 10 de l'anterior proposta) però durant 2 mesos més (els de més trànsit de l'aeroport: juliol i agost) la configuració nocturna no entrarà en servei fins les 00:30h enlloc de les 23h actuals.

Així doncs, malgrat reconèixer que aquesta planificació d'obres és millor que la presentada anteriorment i tot el que sigui minimitzar l'impacte acústic és benvingut i agraït. Creiem que és totalment erroni fer una anàlisi de la situació com la que hem llegit avui a la premsa Notícies publicades a la premsa sobre aquest tema on simplement es compara aquesta planificació amb l'anterior que va presentar AENA i concloure així que s'ha aconseguit una gran millora.

El que cal fer és comparar aquesta planificació definitiva amb la inicial que implicava que la pista transversal no es tancaria cap nit (AENA ho va posar per escrit en dues notes de premsa).

AENA ens ha imposat un tancament de la pista transversal durant 8 mesos per les nits i hem d'estar contents i agraïts?

Imatge aèria de la pista transversal de l'aeroport de Barcelona-El Prat (Any 2009)

 

 

Comparteix a     Compartir a Whatsapp Compartir a Facebook Compartir a Twitter
Windows Live Meneame
 Més informació sobre l'acord unànime del Ple de l'Ajuntament per incrementar les multes per prostitució a la C-31
- 13 de Desembre de 2010 -

El passat 3 de Novembre de 2010 us informàvem que el Ple Municipal de l'Ajuntament de Gavà havia aprovat per unanimitat l'increment espectacular de les sancions que s'imposaran a prostitutes i clients enxampats a la via pública que passaran dels 170 euros actuals als 1.500 euros. (problema 17)

A més, aquestes sancions no es podran pagar en el moment de la imposició sinó que seran enviades al domicili dels sancionats. També us fèiem saber que s'havien instal·lat 25 cartells informatius a l'autovia C-31 i a l'avinguda del mar.

Avui, posem a la vostra disposició un extracte de l'acta d'aquell ple perquè pogueu veure exactament què s'ha modificat de l'Ordenança reguladora dels usos de les vies i espais públics i els arguments dels partits polítics representats al ple municipal que van voler intervenir:


Extracte de l'acta del Ple de l'Ajuntament de Gavà on s'aprova incrementar espectacularment les sancions a la pràctica de la prostituació a la Via Pública (28 d'Octubre de 2010) - Extracte de l'acta del Ple Municipal (28 Octubre 2010)

 

 

Comparteix a     Compartir a Whatsapp Compartir a Facebook Compartir a Twitter
Windows Live Meneame
 ERC pregunta a l'Ajuntament si mantindrà el SIGMA en funcionament ara que ja està en marxa el WEBTRAK d'AENA
- 10 de Desembre de 2010 -

ERC de Gavà ens ha informat que el 25 de novembre de 2010 van presentar un prec en el Ple Municipal de l'Ajuntament de Gavà exposant que des del passat 23 de juliol de 2010 està en funcionament el servei de Webtrak d'AENA a l'aeroport del Prat. Aquest servei permet saber en temps gairebé real, amb un retard de pocs minuts, la posició dels avions que s'acosten per aterrar o que s'enlairen de l'Aeroport del Prat.

Sistema que també permet que, en cas que un avió no compleixi la normativa sobre configuracions d'enlairaments i aterratges i causi molèsties als veïns, aquests puguin saber quin ha estat el vol responsable. Mentre aquest servei no va estar operatiu l'Ajuntament de Gavà va oferir un servei similar a través del SIGMA, contractat a una empresa externa.

Imatge d'exemple del funcionament del sistema SIGMA de l'Ajuntament de Gavà

Així doncs, formulaven les següents preguntes:

Prec d'ERC de Gavà al ple de l'Ajuntament de Gavà preguntant pel cost del SIGMA i per si tindrà continuïtat (25 de Novembre de 2010) - Prec presentat al Ple de l'Ajuntament de Gavà (25 Novembre 2010)

 

 

Comparteix a     Compartir a Whatsapp Compartir a Facebook Compartir a Twitter
Windows Live Meneame
 Demanem a l'Ajuntament que reposi una de les noves balisses dels trams antics del passeig marítim de Gavà Mar
- 9 de Desembre de 2010 -

En els trams més antics del passeig marítim de Gavà Mar, a finals de l'any 2007 faltaven unes quantes balisses de les que hi ha instal·lades en els camins propers a la sorra del passeig marítim (problema 147).

Balissa BJC del passeig marítim de Gavà Mar (Desembre de 2007) Punt del passeig marítim de Gavà Mar on s'ha eliminat una balissa BJC i no ha sigut reposada (Desembre de 2007)
 
Punt del passeig marítim de Gavà Mar on s'ha eliminat una balissa BJC i no ha sigut reposada (Desembre de 2007) Punt del passeig marítim de Gavà Mar on s'ha eliminat una balissa BJC i no ha sigut reposada (Desembre de 2007)

L'Ajuntament finalment va substituir-les totes (per un nou model de balissa) durant l'estiu del 2008 com es pot comprovar en les següents imatges:

Noves balisses (llums) instal·lades en el primer tram del passeig marítim de Gavà Mar l'estiu de 2008 (fotografia: 28 de febrer de 2009)

Noves balisses (llums) instal·lades en el primer tram del passeig marítim de Gavà Mar l'estiu de 2008 (fotografia: 28 de febrer de 2009)

Noves balisses (llums) instal·lades en el primer tram del passeig marítim de Gavà Mar l'estiu de 2008 (fotografia: 6 d'abril de 2009)


Malauradament, el 3 de Desembre de 2010, vàrem descobrir que havia desaparegut una d'aquestes balisses entre els restaurants 'Les Marines' i Kauai:

Imatge del passeig marítim de Gavà Mar on ha desaparegut una balissa (3 de Desembre de 2010)


Així que avui, presentarem una instància a l'Ajuntament de Gavà informant-los d'aquesta desaparició i demanant-los la reposició de la balissa perquè no acabi tornant a passar el que va passar fa uns anys:

Instància de l'AVV de Gavà Mar a l'Ajuntament de Gavà sol·licitant la reposició d'una balissa al Passeig Marítim de Gavà Mar (9 Desembre 2010) - Instància a l'Ajuntament de Gavà (9 Desembre 2010)

 

 

Comparteix a     Compartir a Whatsapp Compartir a Facebook Compartir a Twitter
Windows Live Meneame
 L'Ajuntament 'camufla' l'element perillós de la parcel·la del Centre Cívic de Gavà Mar que els havíem fet conèixer
- 7 de Desembre de 2010 -

El passat 4 d'octubre de 2010 us informàvem que en la parcel·la del Centre Cívic de Gavà Mar, al costat de la pista esportiva i molt a prop del passeig marítim s'hi trobava el següent element que consideràvem que era perillós pels nens (problema 200) que habitualment ocupaven aquest espai:

Element perillós pels nens situat a la parcel·la del Centre Cívic de Gavà Mar (21 de Febrer de 2010)


Consideràvem que calia protegir-lo de manera semblant a com es va fer amb un element similar a la parcel·la de l'Escola Gavà Mar, ubicada a la parcel·la del costat i que es pot veure a la següent imatge:

Element perillós pels nens situat a la parcel·la de l'Escola Gavà Mar i que està totalment protegit (21 d'Octubre de 2010)


Per aquest motiu, el 9 de Setembre de 2010, vàrem presentar la següent instància a l'Ajuntament de Gavà exposant aquest problema:

Instància de l'AVV de Gavà Mar a l'Ajuntament de Gavà sol·licitant la protecció d'un element perillós pels nens a la parcel·la del Centre Cívic de Gavà Mar (9 Setembre 2010) - Instància a l'Ajuntament de Gavà (9 Setembre 2010)


Avui us informem que l'Ajuntament de Gavà ha procedit a 'camuflar' aquest element perillós abocant-hi terra, construint una petita muntanya i fent així que ja no tingui cap perill pels nens:

Element perillós pels nens situat a la parcel·la del Centre Cívic de Gavà Mar i que ha quedat protegit amb terra al seu voltant (2 de Desembre de 2010)

Element perillós pels nens situat a la parcel·la del Centre Cívic de Gavà Mar i que ha quedat protegit amb terra al seu voltant (2 de Desembre de 2010)

 

 

Comparteix a     Compartir a Whatsapp Compartir a Facebook Compartir a Twitter
Windows Live Meneame
 C's demana a l'Ajuntament de Gavà que, per seguretat, allargui la barana del nou pont sobre la Riera dels Canyars
- 3 de Desembre de 2010 -

C's de Gavà ens ha informat que el passat 25 de Novembre de 2010 van presentar un prec al ple de l'Ajuntament de Gavà exposant que en el nou pont del passeig marítim construït sobre la Riera dels Canyars, s'ha enjardinat una superfície d'uns 20 metres quadrats d'un dels laterals, i s'han posat vàries estaques. Agraint aquest arranjament, consideren que això no garanteix una suficient protecció pels vianants, tal i com ja havien comentat a alguns membres de l'Equip de Govern.

Zona ajardinada per l'Ajuntament de Gavà a tocar del nou pont sobre la Riera dels Canyars però que no disposa de tanca de seguretat (28 de Novembre de 2010)

Per tant, demanaven a l'Equip de Govern municipal que es continuï la barana, com en el costat mar, per poder evitar de forma efectiva qualsevol accident en aquest indret:

Prec de Ciutadans-Gavà al ple de l'Ajuntament de Gavà demanant que s'ampliï la barana del pont del passeig marítim sobre la Riera dels Canyars (25 de Novembre de 2010) - Prec presentat al Ple de l'Ajuntament de Gavà (25 Novembre 2010)

 

 

Comparteix a     Compartir a Whatsapp Compartir a Facebook Compartir a Twitter
Windows Live Meneame
 Els pagesos han tornat a fer les molestes explosions nocturnes durant aquesta setmana i la premsa se n'ha fet ressò
- 2 de Desembre de 2010 -

Com bé recordareu, el passat 20 de novembre de 2010 us informàvem que el Tinent d'Alcalde responsable de la Via Pública de l'Ajuntament de Gavà (José Obispo) ens havia explicat que disposava d'un informe policial realitzat per la Policia Local de Gavà segons el qual, les explosions nocturnes dels pagesos dins del terme municipal de Gavà havien finalitzat.

Posteriorment, el diari EL PUNT publicava una notícia on el mateix José Obispo explicava que havien proposat mesures alternatives als pagesos, entre elles, l'ús d'ultrasons. Els pagesos amenaçaven amb tornar a utilitzar les explosions.

I així va ser, a principis d'aquesta setmana van tornar les explosions diürnes i nocturnes (durant la nit del dilluns al dimarts van haver-hi explosions durant tota la nit). (problema 159)

El problema va ser transmès a la Policia Local (una vegada més) i les explosions van desaparèixer un altre cop, però el problema ha acabat arribant de nou a la premsa (recordeu que ja hi va aparèixer) i ahir mateix l'emissora Catalunya Informació informava d'aquestes noves explosions dels pagesos. La notícia inclou declaracions de la Presidenta de l'AVV de Gavà Mar, Elisabet Martínez i del Delegat d'Unió de Pagesos a Gavà, Miquel José:


 

 

Comparteix a     Compartir a Whatsapp Compartir a Facebook Compartir a Twitter
Windows Live Meneame
 Un altre ànec mort entre la brutícia de les clavegueres de Gavà que baixen per la Riera dels Canyars fins el mar
- 1 de Desembre de 2010 -

El 20 d'Octubre de 2010, entre la brutícia que va arrossegar la Riera dels Canyars, hi va aparèixer un ànec mort com es veu en aquesta fotografia que ha enviat una veïna:

Ànec mort entre brutícia a la Riera dels Canyars de Gavà Mar (20 d'octubre de 2010)

Recordem que a la Riera dels Canyars hem viscut diverses mortaldats massives d'ànecs com la que es va produir el 21 de Juny del 2009 quan almenys 13 ànecs van aparèixer morts. Evidentment, no va ser cap casualitat.

Mentre no s'aconsegueixi que mai arribin les aigües brutes del clavegueram de Gavà a la Riera dels Canyars, seguirem veient escenes lamentables com aquesta. Recordem que cada vegada que hi ha pluges fortes, part del contingut de les clavegueres de Gavà vessen directament a la Riera dels Canyars perquè la depuradora de la Murtra no pot absorbir-ho tot. Un dipòsit de contenció acabaria per sempre amb el problema.

 

 

Comparteix a     Compartir a Whatsapp Compartir a Facebook Compartir a Twitter
Windows Live Meneame
 Fa mes i mig que esperem saber què farà l'Ajuntament per evitar que nens d'aquí quedin fora de l'Escola Gavà Mar
- 30 de Novembre de 2010 -

El 13 d'Octubre de 2010, presentàvem una instància a l'Ajuntament de Gavà sobre l'Escola Gavà Mar. Concretament, exposàvem que en el darrer procés de matriculació de l'Escola Gavà Mar es van quedar, inicialment, molts nens de Gavà Mar sense plaça per a P3 perquè després del sorteig entre nens empatats a punts, molts infants residents al nucli urbà van ocupar les places.

Finalment, es va optar per una solució 'excepcional' com va ser l'obertura d'una tercera línia de P3 per encabir tots els nens de Gavà Mar que inicialment s'havien quedat fora, classe que es va omplir també completament amb més infants.

Escola Gavà Mar en construcció vista des del passeig marítim (14 de Juny de 2008)

Atès que l'Escola Gavà Mar està dimensionada només per dues línies i entenent la solució presa l'any anterior com d'excepcional, cal evitar que aquest fet es torni a produir en la propera matriculació i que no es quedin fora de l'Escola, nens de Gavà Mar en benefici de nens que disposin d'altres escoles molt més a prop de les seves vivendes. Entenem que hi ha almenys dues possibilitats que permetrien solucionar aquest problema que serien:

 • La partició de Gavà per primària, no en 2 zones sinó en 3 zones, la nova zona seria Gavà Mar. Establint un mecanisme que permetés que si quedessin places lliures, aquestes fossin abans per nens del nucli urbà que no per nens d'altres municipis
 • Si es mantenen les 2 zones actuals, atorgar punts extraordinaris als nens residents a Gavà Mar. S'havia parlat d'un punt, no és una mala solució encara que s'hauria de tenir en compte que per exemple un nen d'una família nombrosa del nucli urbà podria passar per sobre d'un nen de Gavà Mar que no pertanyés a una família nombrosa.

Per tant, nosaltres creiem que la millor de les dues opcions és clarament la primera.


Així doncs, sol·licitàvem a l'Ajuntament de Gavà que ens informi per quina opció s'ha decantat per evitar que en la propera matriculació es quedin nens de Gavà Mar fora de l'escola.

Instància de l'AVV de Gavà Mar a l'Ajuntament de Gavà sol·licitant un posicionament clar de l'Ajuntament sobre la matriculació de l'Escola Gavà Mar (13 Octubre 2010) - Instància a l'Ajuntament de Gavà (13 Octubre 2010)


Quan arribi la resposta que a tants de vosaltres us preocupa i us interessa, us la farem saber.

 

 

| Any 2010 - Notícies 1-15 de 1184 | Últimes | Posteriors | Anteriors | Primeres | Previsió meteorològica per Gavà Mar