Notícies de l'AVV de Gavā Mar
| Any 2016 - Notícies 1-8 de 8 | Últimes | Posteriors | Anteriors | Primeres | Previsió meteorològica per Gavà Mar
 
Comparteix a     Compartir a Whatsapp Compartir a Facebook Compartir a Twitter
Windows Live Meneame

Per fi, el carrer de L'Escala de Gavā Mar no es converteix en un caos els dies d'estiu

30 de Juny de 2016

Fa uns dies us explicāvem com havia millorat espectacularment la situaciķ de l'avinguda d'Europa els dies festius en aplicaciķ del Pla de mobilitat per a Gavā Mar de l'estiu 2016. Una millora que posa fi a 10 anys de queixes veīnals.

Avui us exposem unes imatges comparatives del carrer de L'Escala on es veu molt clarament com s'ha passat de tenir cotxes mal aparcats sobre la vorera impedint el pas dels vianants i complicant enorment la circulaciķ dels vehicles a no tenir cap problema:

Juny de 2016

Cons instalˇlats al carrer de L'Escala de Gavā Mar per impedir l'aparcament de vehicles sobre la vorera (13 Juny 2016)

Estiu del 2006 (Fa 10 anys!)

Fotografia realitzada l'estiu de l'any 2006 al carrer L'Escala de Gavā Mar mostrant l'incivisme d'alguns conductors aparcant sobre les voreres

 

 

Comparteix a     Compartir a Whatsapp Compartir a Facebook Compartir a Twitter
Windows Live Meneame

Carta publicada al diari 'El Periķdico' d'una veīna de Gavā Mar sobre el pārking 'provisional'

29 de Juny de 2016

El passat 5 de juny, el diari 'El Periķdico' va publicar la següent carta d'una veīna de Gavā sobre el nou aparcament provisional que ha construīt l'Ajuntament de Gavā a Gavā Mar dins del marc del pla de mobilitat per a Gavā Mar i que ha suposat la tala de quasi 200 pins. Un mal 'permanent' per un aparcament 'provisional'.

Carta publicada al diari El Periķdico per una veīna de Gavā Mar sobre la tala de pins per a la construcciķ d'un aparcament provisional a Gavā Mar (6 de Juny de 2016)

 

 

Comparteix a     Compartir a Whatsapp Compartir a Facebook Compartir a Twitter
Windows Live Meneame

L'Ajuntament de Gavā impedeix l'aparcament 'fācil' dels incívics a Gavā Mar després de 10 anys de reclamacions nostres

28 de Juny de 2016

Han passat ja 10 anys des de que vam decidir reclamar mesures contra l'aparcament 'fācil' dels incívics a Gavā Mar, vam decidir fotografiar-ho, documentar-ho i solˇlicitar-ho per escrit. Han passat 10 anys de respostes negatives, de tenir molta pacičncia i d'indignaciķ.

Per fi, aquest mes de Juny de 2016, en aplicaciķ del Pla de mobilitat per a Gavā Mar de l'estiu 2016, l'Ajuntament de Gavā instalˇla en molts carrers de Gavā Mar, grans cartells indicant que sķn punts d'actuaciķ prioritāria per a la grua i tot un seguit de cons sobre l'asfalt per impedir l'aparcament fācil dels incívics sobre les voreres dificultant el pas dels vianants per la vorera i dels vehicles per la via pública.

Aplaudim molt aquesta iniciativa malgrat que no és una soluciķ definitiva ja que els cons s'ubiquen només en els dies festius, és un gran pas endavant.

Les següents imatges del mateix punt de l'avinguda d'Europa (entre l'avinguda del Mar i el carrer de Garraf) mostren clarament com s'ha passat de tenir cotxes mal aparcats a tots dos costats de l'avinguda d'Europa a no tenir-ne en cap i que d'aquesta manera, els vianants puguin circular per les voreres i els vehicles (sobretot els autobusos) puguin circular sense problemes per l'avinguda:

Juny de 2016

Nova senyalitzaciķ vertical i cons instalˇlats a l'avinguda d'Europa de Gavā Mar per impedir l'aparcament a la vorera mar (entre el carrer de Garraf i l'Avinguda del mar) (26 Juny 2016)

Estiu del 2006 (Fa 10 anys!)

Fotografia realitzada l'estiu de l'any 2006 mostrant l'aparcament dels incívics a l'avinguda d'Europa de Gavā Mar

 

 

/
Comparteix a     Compartir a Whatsapp Compartir a Facebook Compartir a Twitter
Windows Live Meneame

Situaciķ actual de la conversiķ de l'Escola Gavā Mar en un institut-escola segons el director de l'escola

25 de Juny de 2016

Aquest és el fragment de l'editorial publicada pel Director de l'Escola Gavā Mar en la revista de l'escola aquest mes de juny de 2016 en la que explica la situaciķ actual de la conversiķ de l'Escola Gavā Mar en un Institut-Escola:

Editorial del director de l'Escola Gavā Mar publicada a la revista de l'escola sobre la conversiķ de l'Escola Gavā Mar en un institut-escola (Juny de 2016)

 

 

Comparteix a     Compartir a Whatsapp Compartir a Facebook Compartir a Twitter
Windows Live Meneame

La destrossa de la pineda que ha suposat el pārking 'provisional' creat per l'Ajuntament de Gavā

22 de Juny de 2016

Fa uns dies us vam detallar el pla de mobilitat per a Gavā Mar que l'Ajuntament de Gavā havia preparat per aquest estiu 2016. Per primera vegada, l'Ajuntament de Gavā, analitzava la situaciķ en profunditat i dissenyava un pla en el que afortunadament descartava la implantaciķ de la zona blava-verda que havia previst el 'pla de mobilitat urbana' aprovat per l'Ajuntament l'any 2015.

Una de les mesures 'estrelles' del pla era la creaciķ d'un pārking provisional per a vehicles entre l'avinguda d'Europa i l'Autovia de Castelldefels (C-31).

Per a l'AVV de Gavā Mar, afavorir l'aparcament d'aquelles persones que venen a Gavā Mar i que volen aparcar correctament, ens sembla una bona mesura i més si tenim en compte que l'espai comprčs entre l'avinguda d'Europa i l'Autovia de Castelldefels hi ha diversos punts on la densitat del pins és baixa i sķn idonis per implantar un pārking 'temporal' que permeti a la gent aparcar a Gavā Mar sense malmetre la nostra pineda.

L'Ajuntament de Gavā va fer una presentaciķ d'aquest pla a la ciutadania el passat 25 d'abril al Centre Cívic de Gavā Mar, en aquella reuniķ amb uns 30 asistents, en cap moment es va presentar la ubicaciķ exacta de la parcelˇla on es faria aquest aparcament provisional ni es va dir que es talarien més de 200 pins, només es va dir que hi cabrien més de 100 vehicles i que estaria ubicat entre Llevant Mar i l'avinguda del mar i que tindria preus populars de 5 euros per tot el dia i 3 euros per mig dia.

Vam sortir molt satisfets d'aquella reuniķ i així ho vam fer saber a l'Ajuntament de Gavā ja que per fi s'havia dissenyat un pla per intentar millorar el māxim possible la mobilitat a Gavā Mar durant l'estiu. El nostre sentit comú ens feia pensar que el pārking provisional ja que com el seu nom diu ... és 'provisional', es faria talant el mínim nombre de pins.


Malauradament, la sorpresa negativa va ser descomunal.


Així era l'estiu del 2015 la pineda escollida per l'Ajuntament de Gavā per fer un pārking 'provisional':

Des de l'avinguda d'Europa:

Pineda de Gavā Mar on actualment hi ha un pārking provisional per l'estiu del 2016 (imatge d'agost de 2015)

Pineda de Gavā Mar on actualment hi ha un pārking provisional per l'estiu del 2016 (imatge d'agost de 2015)

Pineda de Gavā Mar on actualment hi ha un pārking provisional per l'estiu del 2016 (imatge d'agost de 2015)


Des de l'autovia de Castelldefels (C-31):

Pineda de Gavā Mar on actualment hi ha un pārking provisional per l'estiu del 2016 (imatge de setembre de 2015)

Pineda de Gavā Mar on actualment hi ha un pārking provisional per l'estiu del 2016 (imatge de setembre de 2015)


I així ha quedat la pineda després de la tala ordenada per l'Ajuntament de Gavā per fer un pārking 'provisional':

Pineda talada de Gavā Mar per fer un pārking provisional per l'estiu del 2016 (15 de maig de 2016)

Cartell de l'Ajuntament de Gavā a la pineda talada de Gavā Mar per fer un pārking provisional per l'estiu del 2016 (31 de maig de 2016)

Pineda talada de Gavā Mar per fer un pārking provisional per l'estiu del 2016 (31 de maig de 2016)


Si aquesta destrossa no fos suficient, encara ens va indignar més el següent fulletķ que l'Ajuntament de Gavā va penjar a molts llocs de Gavā Mar i que va distribuir a les bústies de les vivendes properes on ens informaven que es tracta d'una aclarida de millora en la que es retiren exemplars perō es manté la mateixa superfície de pineda.


Fulletķ editat per l'Ajuntament de Gavā sobre la tala de la pineda de Gavā Mar per fer un pārking provisional per l'estiu del 2016 (maig de 2016)


Un autčntic insult a la intelˇligčncia dels veīns de Gavā Mar. No ens esperāvem que ens tractessin novament així i ens va doldre molt.

Per fer un pārking 'provisional' mai s'haurien de talar 160 pins, ni qualificar una tala de 160 pins com 'aclarida de millora on es manté la mateixa superfície de pineda'. Si us plau, ja vam tenir prou a principis d'aquest milˇleni amb totes les mentides i mitges veritats durant l'ampliaciķ de l'aeroport. No en volem més.

Ajuntament de Gavā: "L'aeroport no provocarā contaminaciķ acústica al barri de Gavā Mar"- L'Ajuntament de Gavā informa (Maig 2004)

Revista municipal "El Brugués" (19 de maig de 2004) - El Brugués (19 Maig 2004)

Impressionants declaracions de Bruguers Jardí en el Ple municipal de Gavā (29 abril 2004) - Ple municipal de Gavā (Bruguers Jardí) (29 Abril 2004)

 

 

Comparteix a     Compartir a Whatsapp Compartir a Facebook Compartir a Twitter
Windows Live Meneame

Quin és l'autobús llanįadora a Gavā Mar que posa en marxa l'Ajuntament aquest estiu?

8 de Juny de 2016

Segons la pāgina web de MOHN, l'empresa que gestiona les línies d'autobús L-94, L-95 i Ga-1, aquest autobús llanįadora funcionarā: cada cap de setmana i dies festius a Gavā entre el 4 de juny i el 31 de juliol de 2016.

Aquest autobús fa un servei directe (sense parades) entre el pārking del centre comercial 'Barnasud' i l'avinguda d'Europa de Gavā Mar (molt a prop de l'encreuament amb l'avinguda del mar).

L'autobús funcionarā cada 30 minuts entre les 11h del matí i les 19h de la tarda.

Parada a Gavā Mar del bus llanįadora entre Gavā i Gavā Mar per a l'estiu del 2016 (Juny de 2016)

 

 

Comparteix a     Compartir a Whatsapp Compartir a Facebook Compartir a Twitter
Windows Live Meneame

El pla de mobilitat sostenible per l'estiu 2016 a Gavā Mar dissenyat per l'Ajuntament de Gavā

4 de Juny de 2016

Fa uns dies us vam explicar que l'Ajuntament de Gavā havia descartat la implantaciķ d'una zona blava/verda per aquest estiu 2016 (Tal i com ha anat fent en els darrers estius). Perō, la novetat (molt important) és que aquest any han dissenyat (per fi) un pla de mobilitat sostenible específic per Gavā Mar. Un pla amb cara i ulls que pretén solucionar en bona part els problemes de mobilitat que es produeixen a Gavā Mar especialment els caps de setmana dels mesos de juny i juliol.

Aquest pla consta bāsicament de les següents actuacions:

  • Creaciķ d'un aparcament provisional per a més de 100 vehicles en una parcelˇla ubicada entre l'autovia C-31 i l'avinguda d'Europa amb preus populars de 5 euros per a tot el dia i de 3 euros per només la tarda.
  • Posada en servei d'un nou bus llanįadora gratuīt des de davant del Barnasud on hi ha āmplies zones d'aparcament gratuīt fins a l'avinguda del mar
  • Millora de la freqüčncia de la línia Ga1 que uneix Gavā amb Gavā Mar
  • Instalˇlaciķ d'un segon mōdul Bicibox per afavorir l'estacionament de bicicletes
  • Increment de la vigilāncia en l'aparcament dels vehicles amb més efectius i major presčncia de la Policia Municipal que sancionarā els vehicles mal estacionats
  • Operatiu de 2 grues per afavorir la retirada rāpida de vehicles mal estacionats a Gavā Mar
  • Els vehicles que retiri la grua no aniran fins a Gavā sinķ que s'ubicaran en la parcelˇla de l'avinguda d'Europa on fa molts anys, s'hi ubicava la policia local i on es votava abans de la construcciķ del Centre Cívic de Gavā Mar. D'aquesta manera, s'escurįa molt el viatge de les grues.

Cartell amb les tarifes del pārking provisional fet per l'Ajuntament de Gavā a l'avinguda d'Europa de Gavā Mar (29 de Juny de 2016)


Grua de l'Ajuntament de Gavā a l'avinguda del mar (26 de Juny de 2016)


Des de l'AVV de Gavā Mar aplaudim que per fi, s'hagi invertit temps i esforįos en analitzar una possible soluciķ als problemes de mobilitat que es viuen a l'estiu a Gavā Mar, aplaudim que aquest pla no es tradueixi en una zona blava/verda i aplaudim que s'incrementi l'oferta d'aparcaments per aquells que volen estacionar correctament.

Queda per veure si realment, es complirā la part del pla que diu que hi haurā dues grues retirant els vehicles mal estacionats, que els agents de la policia local sancionaran a aquells que ho facin als carrers de Gavā Mar i que els Mossos d'Esquadra ho faran amb els vehicles aparcats als laterals de l'autovia C-31 (competčncia seva).

Evidentment, nosaltres no volem que es multi a la gent, perō el que no pot ser és que una minoria de persones acabin provocant greus problemes de mobilitat als veīns de Gavā Mar i a la resta de persones que ens visiten. Per tant, cal que es sancioni aquí de la mateixa manera a com se'ns podria sancionar a nosaltres a qualsevol altre lloc. Durant molts anys s'ha fet la vista grossa i aixō ha acabat creant una mena de sensaciķ d'impunitat en l'estacionament sobre les voreres, passos de vianants, passeig marítim , ... Finalment, l'Ajuntament de Gavā ha optat per lluitar decididament contra aquesta minoria. En les properes setmanes, en veurem els fruits. Es preveu que pugui haver-hi moltes sancions durant les primeres setmanes, fet que hauria de provocar que el comportament dels incívics canviés completament.

Fotografia realitzada l'estiu de l'any 2006 al carrer de l'Escala de Gavā Mar

Fotografia realitzada l'estiu de l'any 2006 al carrer de l'Escala de Gavā Mar

Fotografia realitzada l'estiu de l'any 2006 al carrer de l'Escala de Gavā Mar

 

 

Comparteix a     Compartir a Whatsapp Compartir a Facebook Compartir a Twitter
Windows Live Meneame

Per quč no estem d'acord amb la implantaciķ d'una zona blava/verda a Gavā Mar

31 de Maig de 2016

S'acosta un nou estiu i com tots sabeu, s'acosten els problemes de mobilitat que patim amb l'arribada massiva de visitants a la platja de Gavā Mar.

Fa molts anys que hem anat fent propostes a l'Ajuntament de Gavā sobre com millorar aquesta mobilitat de manera que es pugui compaginar de la millor manera possible, per una banda, la nostra qualitat de vida i per altra banda, el lleure dels milers de persones que ens visiten durant l'estiu. Nosaltres sempre hem apostat per la defensa del 'civisme'.

És a dir, disposem de molts quilōmetres de platja, de moltes places d'aparcament, voreres, passeig marítim, ... i el que volem és que cada cosa s'utilitzi realment per allō pel que va ser creada. És a dir, és tan senzill com que els cotxes que vinguin a Gavā Mar, aparquin en els aparcaments i les voreres quedin completament lliures pels vianants (com tota la resta de l'any), els guals han d'estar lliures perquč els vehicles del veīns i veīnes puguin entrar i sortir i els passos de vianants han d'estar igualment lliures. Pel passeig marítim s'hi ha de poder passejar i anar en bicicleta sense trobar cotxes i al lateral de l'autovia no hi pot haver vehicles aparcats per un tema clar de seguretat vial.

Vehicle completament aparcat sobre la vorera a l'encreuament del carrer Cunit i del carrer Garraf de Gavà Mar sense esta multat ni retirat per la grua municipal (Diumenge 14 de juny de 2009)


Vehicles aparcats sobre la vorera mar del carrer Cunit de Gavā Mar entre els carrers Roses i Palamķs (19 de Juliol de 2009)


Vehicle aparcat majoritàriament sobre la vorera a l'encreuament del carrer Cunit i del carrer Amposta de Gavà Mar sense estar multat ni retirat per la grua municipal (Diumenge 22 de juny de 2008 - 11:19h)

Les línies d'autobús que circulen per l'avinguda d'Europa: L95 i Ga1 han de poder circular perfectament en ambdķs sentits i encreuar-se els autobusos sense cap mena de problema.

Fa uns pocs anys, l'anterior equip de govern de l'Ajuntament de Castelldefels va implantar una zona blava/verda que ha provocat un efecte 'desplaįament' de molts vehicles privats fins a Gavā Mar per tal d'aparcar sense haver de pagar. Aixō ha agreujat encara més la problemātica de la mobilitat a Gavā Mar.

Per aquest motiu, l'Ajuntament de Gavā porta anys analitzant la possible implantaciķ d'una zona blava/verda a Gavā Mar i nosaltres ens hem mostrat completament en contra per molts motius. Bāsicament, perquč nosaltres som un barri viu, no estem aquí només una čpoca de l'any, hi vivim tot l'any i no acceptem que durant un període de l'any, haguem d'anar a aparcar a les zones verdes (que no estaran precisament ubicades al costat d'on vivim quasi tots), mentre els que vulguin venir a la platja, puguin i estiguin disposats a pagar, aparquin als llocs on aparquem nosaltres habitualment. No té cap mena de sentit. És el mķn al revés. I més, quan no tenim cap mena de garantia que no es segueixi produint l'incivisme dels darrers estius ja que molta gent, seguiria aparcant sobre voreres, passos de vianants, el lateral de l'autovia, ... per tal de no pagar.


Aquesta és la proposta inicial de zona blava (pagament per tothom) i verda (gratuīta per residents a tot Gavā, no només Gavā Mar) que incloīa el Pla de Mobilitat Urbana aprovat per l'Ajuntament de Gavā el marį del 2015 on quasi només l'avinguda d'Europa seria zona verda i tota la resta de Gavā Mar, zona blava de pagament per tothom


Proposta de zona verda i blava a Gavā Mar inclosa en el Pla de Mobilitat Urbana de l'Ajuntament de Gavā (Marį de 2015)


Aquesta és una proposta totalment insatisfactōria pels nostres interessos en global com veīns de Gavā Mar, no mirant-ho en particular cas a cas, sinķ en global, com sempre fem les coses a l'AVV de Gavā Mar i així ho hem transmčs totes les vegades que hem pogut a l'Ajuntament de Gavā.

Per nosaltres, només seria acceptable una única zona blava que cobrís tot Gavā Mar (banda mar i muntanya de la C-31) i on poguéssim aparcar gratuītament tots els habitants de Gavā (Gavā Mar i nucli urbā), no que algú divideixi els nostres carrers entre aquells carrers en els que podem aparcar gratis (zona verda) que no serien precisament els que tots voldríem i aquells carrers on tothom hauria de pagar (zona blava) que sķn en gran mesura aquells carrers on aparquem actualment molts de nosaltres.


Aquest any, finalment i afortunadament, l'Ajuntament de Gavā ha descartat una vegada més la implantaciķ de la zona verda/blava. Els propers dies us explicarem quines seran les mesures alternatives que aplicaran.

 

 

| Any 2016 - Notícies 1-8 de 8 | Últimes | Posteriors | Anteriors | Primeres | Previsió meteorològica per Gavà Mar