10 d'Octubre de 2006 - Propostes de l'Ajuntament de Castelldefels a la CSAAB
Ajuntament de Castelldefels En una nova reunió de la CSAAB en la que AENA ha re-confirmat la data del dia 26 d'octubre de 2006 com a data d'inici de la nova operativa, l'Ajuntament de Castelldefels ha fet les següents propostes de cara a reduir al mínim possible els enlairaments que es realitzaran per la pista principal (estimats en un 5% del total) i l'ús de la configuració est, una vegada entri en marxa aquesta nova configuració:


1. Aconseguir que es torni a incrementar dels 5 nusos actuals a 10 nusos la component admissible de vent en cua, per a mantenir la configuració Oest el major temps possible. D'aquesta manera, la configuració Est seria utilitzada menys temps del previst

2. Incrementar els controls de compliment de les instruccions de la nova configuració, per a evitar tenir tràfics que podent enlairar-se per la tercera pista girant cap al mar, s'enlairin per la pista principal (25R) només per justificacions econòmiques o de comoditat

3. Eliminar els enlairaments per la pista principal (25R) de qualsevol aeronau en els horaris compresos entre les 7 i les 9 del matí, i entre les 21 i les 23 de la nit. (I entre les 23 de la nit i les 7 del matí ?)

4. Valorar l'aplicació de la Resolució del Ministeri de Foment, de 30 d'Agost de 2006, de substitució gradual d'aeronaus especialment sorolloses, per a l'Aeroport de Barajas i la seva repercussió a l'Aeroport del Prat.

Resolució del 30 d'Agost de 2006 de la Direcció General d'Aviació Civil (DGAC) - Resolució 30 Agost 2006 de la DGAC Notícia publicada al número 50 de la revista de Control Aeri (ATC) - Prohibició vols nocturns (número 50)

5. Informar molt ràpidament als municipis afectats dels incompliments registrats en els enlairaments d'aeronaus, per tal d'informar puntualment als veïns afectats.

6. Accelerar els treballs del GTTR (Grup Tècnic de Treball sobre Soroll) per a definir les possibilitats futures de funcionament del Aeroport del Prat, valorant especialment les afectacions a les persones.

Caldrà seguir l'evolució d'aquestes propostes per veure si alguna esdevé realitat.