Treballs i projectes
realitzats sobre la problemàtica de
Gavà Mar i l'aeroport del PratEn aquesta secció pots trobar ordenats cronològicament (de més recent a més antic) els 8 documents corresponents a treballs de recerca / projectes finals de carrera / reportatges, ... que diferents estudiants han vingut realitzant sobre el conflicte originat entre l'aeroport del Prat i Gavà Mar.

Quasi tots ells han vingut a Gavà Mar i han conegut l'AVV de Gavà Mar.
Cada treball es centra en un aspecte concret (negociacions, dades dels sonòmetres, ...) i en l'evolució del conflicte fins el moment precís en el que van elaborar el treball.

 

GENER del 2009

Treball "L'AMPLIACIÓ DE L'AEROPORT DE BARCELONA "

Realitzat per Eloi Balcells, Marc Esquius, Sofía Fernández, Jordi Jurnet, Alex Sambola i María Selvi, estudiants de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyers de Camins, Canals i Ports de Barcelona (ETSECCPB) a la Universitat Politècnica de Catalunya.

Treball realitzat per a l'assignatura "Sociologia aplicada a l'Enginyeria Civil"

Inclou una entrevista al vice-president de l'AVV de Gavà Mar: Àlex

 

DESEMBRE del 2006

Treball "Análisis comparativa de los impactos mediambientales del aeropuerto del Prat de Llobregat y del Aeropuerto Internacional de Sao Paulo"

Realitzat per Viviane da Silva Anastácio, alumna brasilera de la carrera de turisme de la Universitat de Barcelona.

Aquesta estudiant brasilera que actualment viu als Estats Units i que va viure quatre anys a Barcelona va pendre com a referència la lluita dels veïns de Gavà Mar per poder seguir vivint a casa seva.

 

JUNY del 2006

Treball "LA CONTAMINACIÓ ACÚSTICA DE LA TERCERA PISTA DE L'AEROPORT DEL PRAT I GAVÀ "

Realitzat per Carmen Gómez Lozano i Núria Toa Gavín, estudiants de Ciències Ambientals a la Universitat Autònoma de Barcelona.

És un assaig realitzat per a l'assignatura de "Negociacions i intervenció pública" que desglossa tot el procediment negociador que ha finalitzat amb l'acord amb AENA i la construcció dels by-pass.

Inclou una entrevista al vice-president de l'AVV de Gavà Mar: Àlex

 

FEBRER del 2006

Treball "Estudi de l'impacte ambiental que generen els aeroports amb especial referència a l'aeroport de Barcelona"

Realitzat per Josep Virgili Llop, alumne de 2on de Batxillerat de l'escola Frederic Mistral-Tècnic Eulàlia de Barcelona

És un completíssim treball de 171 pàgines amb moltíssima i variada informació.

 

SETEMBRE del 2005

Projecte final de carrera "IMPACTE DEL SOROLL PER L'ÚS DE LA TERCERA PISTA DE L'AEROPORT DE BARCELONA SOBRE GAVÀ MAR"

Realitzat per Maria Elena Redondo i Torregrosa, estudiant de Ciències Ambientals a la Universitat Autònoma de Barcelona.
És un complet anàlisi de les dades sonomètriques que el Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya havia pres a Gavà Mar.

Maria Elena, després de molts mesos de treball i anàlisi, va arribar a la mateixa conclusió a la que van acabar arribant els Mossos d'Esquadra: la contaminació acústica a Gavà està per sobre del que permet la Llei.

 

JUNY del 2005

Treball "SALVEM GAVÀ MAR - ENLAIRAMENTS PEL MAR"

Realitzat per Noemí Tarrés Mauriz, estudiant d'un postgrau de Polítiques i Relacions Institucionals, conté una detallada cronologia de tot el desenvolupament del conflicte des de la concepció de la tercera pista fins a la situació del moment de la realització del treball, en plena negociació amb AENA.

Inclou una entrevista a la presidenta de l'AVV de Gavà Mar: Elisabet Martínez.

 

ABRIL del 2005

Reportatge "FRENTE A LA TERCERA PISTA, OIDOS SORDOS"

Realitzat per Ana Guardiola, estudiant de tercer curs de periodisme. Molt bona síntesi de tot el que havia succeït fins aquell moment.

Ana es va entrevistar amb quasi totes les parts implicades en el conflicte, entre elles la nostra Junta, i fins i tot, va assistir a una reunió de la Junta de l’AVV de Gavà Mar.

 

DESEMBRE del 2004

Treball en francès sobre l’ampliació de l’aeroport: Un grup de alumnes del Liceu Francès de Barcelona va fer un treball en llengua francesa sobre l’ampliació de l’aeroport i les conseqüències que això implica sobre Gavà Mar.

Per fer-lo, van visitar Gavà Mar i la nostra AVV el desembre de 2004.


Treball realitzat per Laura Arriaga, Laura Arenas, Sofía Bañuls i Inés Hébrard.