Videoteca de Gavà Mar

AEROPORTEn aquesta secció pots trobar ordenats cronològicament (de més recent a més antic) els 41 vídeos de la nostra WEB que tenen relació amb el desenvolupament de la problemàtica de l'aeroport.

 

 

 

12 de Novembre de 2008

El Tribunal Suprem dóna la raó a cinc veïns de Ciudad Santo Domingo (Algete) per les molèsties de l'aeroport de Madrid-Barajas. Notícies publicades a la premsa sobre aquest tema Els informatius del migdia de la cadena de TV "La Sexta" recullen la reacció de l'AVV de Gavà Mar a aquesta notícia:

 
 

 

3 de Maig de 2007
Les televisions locals pertanyents a la XTLV van emetre el següent vídeo sobre la presentació conjunta dels alcaldes de Begues, Castelldefels, El Prat, Gavà, Sant Boi, Sitges i Viladecans d'un manifest conjunt demanant un aeroport responsable que garanteixi de manera estable i eficaç els drets de les persones i el territori fet que només es pot produir funcionant amb pistes segregades. Notícies publicades a la premsa sobre aquest tema:
 
Imatge dels 7 alcaldes que han signat el manifest conjunt per les pistes segregades a l'aeroport del Prat (3 de maig de 2007)
 
 

 

26 d'Octubre de 2006

Posada en marxa de les noves configuracions de l'aeroport del Prat, encara que el vent de llevant ha fet retrassar l'estrena fins a les 5 de la tarda.

Vídeo emès al telenotícies comarques de TV3 sobre la posada en marxa de les noves configuracions de l'aeroport del Prat (26 d'octubre de 2006) Vídeo emès a l'informatiu migdia de TVE sobre la posada en marxa de les noves configuracions de l'aeroport del Prat (26 d'octubre de 2006) Vídeo emès al telenotícies vespre de TV3 sobre la posada en marxa de les noves configuracions de l'aeroport del Prat (26 d'octubre de 2006)
Telenotícies comarques de TV3 Informatiu migdia de TVE Telenotícies vespre de TV3

 

23 de Setembre de 2006
Reunió a l'Hotel AC Gavà Mar amb Josep Piqué (23 de setembre de 2006) Telenotícies de
Gavà Televisió

La Junta de l'AVV de Gavà Mar e reuneix amb el líder del PPC, Josep Piqué per presentar-li l'associació i fer-li conèixer el perill per a tot el litoral del Baix Llobregat que pot suposar un hipotètic funcionament futur de l'aeroport del Prat amb pistes independents.

 

14 de Setembre de 2006
Vídeo emès al Telenotícies de TV3 sobre la insonorització de vivendes (14 de setembre de 2006) Telenotícies de TV3

Apareix publicada al diari EL PUNT la notícia de que al voltant de l'aeroport de Barajas s'han insonoritzat 12.000 vivendes i a l'entorn de l'aeroport del Prat: cap.

La Presidenta de l'AVV de Gavà Mar explica que nosaltres no volem insonoritzacions, volem aprofitar la situació privilegiada de l'aeroport del Prat per portar l'empremta sonora dins del mar i que no es facin insonoritzacions que l'únic que aconseguirien seria fer-nos presoners dins de les nostres vivendes.

 

12 de Juny de 2006
Vídeo emès a TV3 sobre la construcció de la nova terminal de l'aeroport del Prat (12 de Juny de 2006) Telenotícies de TV3

Reportatge sobre l'estat de les obres de la nova terminal sud de l'aeroport del Prat

 

7 d'Abril de 2006
Vídeo emès al Telenotícies de TV3 sobre la sol·licitud del Fiscal de Medi Ambient de Catalunya  (7 d'abril de 2006) Telenotícies de TV3

El Fiscal de Medi Ambient de Catalunya després d'examinar l'informe que els Mossos d'Esquadra li han fet durant més d'un any sobre els problemes que ocasionen els aterratges per la tercera pista a Gavà Mar, decideix demanar el tancament cautelar de la pista.

 

9 de Gener de 2006

Un avió fa un aterratge d'emergència a la tercera pista de l'aeroport del Prat després d'haver sobrevolat Gavà Mar:

Vídeo emès al telenotícies de TV3 sobre l'aterratge d'emergència a la tercera pista de l'aeroport del Prat (9 de Gener de 2006) Vídeo emès al telediario d'Antena3 sobre l'aterratge d'emergència a la tercera pista de l'aeroport del Prat (9 de Gener de 2006) Vídeo emès al telediario de Tele5 sobre l'aterratge d'emergència a la tercera pista de l'aeroport del Prat (9 de Gener de 2006)
Telenotícies de TV3 Telediario d'Antena 3 Telediario de Tele5

 

29 d'Octubre de 2005
Reportatge emès al programa LA NIT AL DIA de TV3 arran de la posada en marxa del nou TMA d'AENA Programa
"LA NIT AL DIA" de TV3

Una vegada posat en marxa el TMA dissenyat per AENA, el soroll ja no només el tenim a Gavà Mar i a Castelldefels platja sinó que també a tota la ciutat de Castelldefels.

El reporter de "La Nit al Dia" va visitar la seu de l'AVV de Gavà Mar i va poder comprovar, en persona, la duresa del nostre dia a dia.

 

5 d'Octubre de 2005
Reportatge emès per TVE sobre l'acord entre AENA i l'AVV de Gavà Mar (5 d'octubre de 2005) Programa
"CATALUNYA AVUI" de TVE

Ja s'ha arribat a un acord amb AENA que només està pendent de ser aprovat per la CSAAB però l'aprovació està garantida perquè la majoria dels seus representants hi estan a favor.

La reportera del "CATALUNYA AVUI" va voler saber com havia sigut el procés durant tots aquests anys.

 

29 de Juliol de 2005
Vídeo emès als telenotícies de les televisions locals de Catalunya sobre l'acord amb AENA (29 de juliol de 2005) Telenotícies de Televisions Locals de Catalunya

El 28 de Juliol de 2005 es celebra a Madrid una reunió entre AENA, els Ajuntaments de Gavà i Castelldefels, les AAVV de Gavà Mar i de Castelldefels.

AENA fa públics els seus estudis mediambientals i opta per recolzar completament la proposta global defensada per Gavà per minimitzar l'impacte acústic de l'aeroport al litoral del Baix Llobregat.

 

19 d'Abril de 2005
Reportatge emès al CANAL 33 el 19 d'abril de 2005 on uns nens de Gavà Mar expliquen la problemàtica que suposa el continu pas dels avions Programa del CANAL 33

El canal 33 emet el reportatge "AVIONS EMPIPADORS" on un grup de nens de Gavà Mar expliquen la problemàtica dels avions des del seu peculiar punt de vista

 

19 de Març de 2005

Manifestació de l'AVV de Gavà Mar dins de les terminals de l'aeroport del Prat per reclamar la signatura per part d'AENA d'una proposta global que minimitzi el soroll i el perill a tot el litoral del Baix Llobregat. Al coincidir la manifestació amb la celebració de la Setmana Santa, vàrem assistir degudament uniformats.

Vídeo emès al Telenotícies de TV3 sobre la manifestació de Gavà Mar a les terminals de l'aeroport del Prat (19 de març de 2005) Vídeo enregistrat per un veí sobre la manifestació del 19 de març de 2005 a les terminals de l'aeroport del Prat
Telenotícies de TV3 Enregistrat per un veí

 

12 de Març de 2005
Vídeo emès al Telenotícies de TV3 sobre l'anunci per part del Ministeri de Foment de la reducció d'ús de la tercera pista (12 de març de 2005) Telenotícies de TV3

L'11 de març de 2005 el Ministeri de Foment anuncia uns canvis en les toleràncies dels vents que han de permetre reduir a la meitat l'ús de la conflictiva configuració EST. Des de l'AVV de Gavà Mar es desconfia en aquesta mesura.

 

12 de Febrer de 2005
Vídeo emès al Telenotícies de TV3 sobre la manifestació de veïns de Gavà Mar a l'aeroport del Prat  (12 de febrer de 2005) Telenotícies de TV3

Manifestació de l'AVV de Gavà Mar dins de les terminals de l'aeroport del Prat per reclamar la signatura per part d'AENA d'una proposta global que minimitzi el soroll i el perill a tot el litoral del Baix Llobregat

Es va simular a l'interior de les terminals el soroll que patim cada dia des de les 7 del matí.

 

Gener de 2005
Vídeo emès a Gavà Televisió sobre el llançament de coets a Gavà Mar en els aterratges per la tercera pista Telenotícies de
Gavà Televisió

A finals de l'any 2004 i a principis de l'any 2005, alguns veïns de Gavà Mar desesperats pels sorolls provocats per l'aproximació dels avions que anaven a aterrar per la tercera pista de l'aeroport del Prat van llençar coets.

Des de l'AVV de Gavà Mar es condemnen aquests fets però es fa una reflexió al respecte: "si els coets enlluernen als pilots, a quina alçada estan passant els avions per sobre de Gavà Mar?"

 

31 de Desembre de 2004
Vídeo de la concentració de protesta a Castelldefels-platja aprofitant la celebració d'una etapa del rally Dakar Enregistrat per una veïna

Manifestació convocada per l'AVV de Gavà Mar a Castelldefels aprofitant la celebració de l'etapa pròleg del Rally Dakar el 31 de desembre de 2004 a la platja de Castelldefels

 

 

18 de Desembre de 2004
Vídeo emès al Telenotícies de TV3 sobre la manifestació de veïns de Gavà Mar a l'aeroport del Prat  (18 de desembre de 2004) Telenotícies de TV3

Manifestació de veïns de Gavà Mar a l'aeroport del Prat, NO convocada per l'Associació de veïns.

La indignació d'un grup de veïns els va dur a organitzar-se i protagonitzar aquesta nova protesta a l'aeroport del Prat.

 

20 de Novembre de 2004

Manifestació convocada per l'AVV de Gavà Mar a l'aeroport del Prat. La gran afluència de veïns i el dispositiu policial a l'entrada de l'aeroport del Prat tornen a provocar un important col·lapse de trànsit.

La Fiscalia de Medi Ambient de Catalunya demana d'ofici als Mossos d'Esquadra que estudiïn els sorolls provocats per les operacions aèries de la tercera pista.

Vídeo emès al Telenotícies de TV3 - La Fiscalia de Medi Ambient investiga els sorolls de la tercera pista (20 de novembre de 2004) Vídeo emès al telenotícies d'Antena 3 sobre la manifestació a l'aeroport del 20 de novembre de 2004
Telenotícies de TV3 Telediario d'Antena 3

 

18 de Novembre de 2004

Es produeix la sisena mobilització dels veïns de Gavà Mar al Ple de l'Ajuntament de Gavà durant l'any 2004.

La Policia (seguint ordres de l'Ajuntament de Gavà) no permet l'accés dels veïns de Gavà Mar al Ple Municipal. Marcel·lí Reyes (ERC) i Jaume Grau (EUiA) abandonen el Ple municipal en senyal de protesta

Video que mostra com la Policia Local impedeix el nostre accés al Ple Municipal Vídeo amb el suport de Marcel·lí Reyes (ERC) Vídeo amb el suport de Jaume Grau (EUiA)
Enregistrat per un veí Enregistrat per un veí Enregistrat per un veí

 

30 d'Octubre de 2004
Manifestació convocada per l'AVV de Gavà Mar a l'aeroport del Prat. La gran afluència de veïns i el dispositiu policial preparat a l'entrada de l'aeroport del Prat provoquen un important col·lapse de trànsit.
Vídeo de la concentració a l'avinguda del mar (30 d'Octubre de 2004) Vídeo de la manifestació a l'aeroport (30 d'Octubre de 2004) Vídeo emès a TV3 (30 d'Octubre de 2004) Vídeo emès a les televisions locals (30 d'Octubre de 2004)
Enregistrat per un veí Enregistrat per un veí Telenotícies de TV3 Telenotícies de la Xarxa de Televisions Locals

 

28 d'Octubre de 2004

Es produeix la cinquena mobilització dels veïns de Gavà Mar al Ple de l'Ajuntament de Gavà durant l'any 2004, però és la primera des de la posada en marxa de la tercera pista i hi assisteixen més de 300 veïns de Gavà Mar que acaben provocant la suspensió temporal del Ple.

Vídeo de la concentració a l'exterior de l'Ajuntament de Gavà (28 d'Octubre de 2004) Vídeo dels veïns de Gavà Mar accedint a l'Ajuntament de Gavà (28 d'Octubre de 2004) Vídeo de l'alcade Pestaña abandonant el ple municipal (28 d'Octubre de 2004)
Enregistrat per un veí Enregistrat per un veí Enregistrat per un veí

 

Principis d'Octubre de 2004

Amb la posada en servei de la tercera pista, arriben les noves configuracions i el DESASTRE TOTAL a Gavà Mar. Les queixes arriben a tot arreu.

Reportatge emès a TV3 amb les queixes de l'AVV de Gavà Mar (Octubre de 2004) Reportatge emès a TV3 amb les queixes de l'AVV de Gavà Mar (Octubre de 2004)
Telenotícies de TV3 Telenotícies de TV3

 

28 de Setembre de 2004
Es produeix la inauguració oficial de la tercera pista de l'aeroport del Prat amb l'asistència de la major part de les autoritats (Ministra de Foment, President de la Generalitat, Alcalde de Barcelona, Alcalde del Prat, ...)
Vídeo emès a TV3 sobre la inauguració de la tercera pista (28 de setembre de 2004) Vídeo emès a BTV sobre la inauguració de la tercera pista (28 de setembre de 2004)
Telenotícies de TV3 Telenotícies de Barcelona TV

 

18 d'Abril de 2004
Reportatge sobre la manifestació celebrada a Castelldefels emès a les televisions locals (18 d'Abril de 2004) Telenotícies de la Xarxa de Televisions Locals

Asistència a la manifestació celebrada a Castelldefels per protestar contra les futures rutes que es posaran en marxa quan entri en servei la tercera pista de l'aeroport del Prat

 

19 de Febrer de 1998

El 18 de Febrer de 1998 es produeix un accident aeri mortal a Gavà Mar Notícies publicades a la premsa sobre aquest tema (l'anterior accident mortal a Gavà havia succeït l'any 1994 Notícies publicades a la premsa sobre aquest tema).

Aquest és el vídeo emès a Gavà Televisió que en aquell moment estava en període de proves:
 
Accident d'una avioneta a Gavà Mar (1998)