NotÝcies de l'AVV de GavÓ Mar
| Any 2005 - NotÝcies 1-15 de 57 | ┌ltimes | Posteriors | Anteriors | Primeres | Previsió meteorològica per Gavà Mar
 
Comparteix a     Compartir a Whatsapp Compartir a Facebook Compartir a Twitter
Windows Live Meneame
DESEMBRE DE 2005 – Diligències prèvies dels Mossos per a la Fiscalia de Medi Ambient

El 20 de novembre de 2004, la premsa anunciava que la Fiscalia de Medi Ambient havia obert d'ofici diligències per investigar si AENA cometia un delicte continuat de contaminació acústica i contra la salut pública. Notícies publicades a la premsa sobre aquest tema

Vídeo emès al Telenotícies de TV3 - La Fiscalia de Medi Ambient investiga els sorolls de la tercera pista (20 de novembre de 2004) - Fiscalia investiga sorolls (Vídeo) (20 de Novembre de 2004)

 

Un any després, els Mossos d'Esquadra han finalitzat les diligències prèvies i les conclusions són contundents:
   
Es dona per acreditat que AENA és responsable d’un delicte contra els Recursos Naturals i el Medi Ambient, tipificat en l’article 325 del codi penal, amb una presumpta vulneració dels següents drets: el dret a gaudir d’un medi ambient adequat pel desenvolupament de les persones, el dret a la protecció de la salut, el dret a la intimitat i el dret al benestar i a la qualitat de vida dels ciutadans de Gavà Mar.

Conclusions dels Mossos d'Esquadra


Exemples de la documentació que justifica aquestes contundents conclusions:

- Fotografies d’aproximacions d’avions abans d’aterrar per la tercera pista

Fotografies d·aproximacions d·avions abans d·aterrar per la tercera pista (Mossos d'Esquadra)

- Els Mossos han fet mesuraments acústics i els resultats no concorden amb la informació facilitada per AENA

Els Mossos d'Esquadra han fet mesuraments acústics i els resultats no concorden amb la informació facilitada per AENA

En el moment de redactar la DIA, s’havia de transcriure l’estudi d’impacte ambiental que tenia 97 pàgines, AENA va eliminar les darreres 31 pàgines on s’advertia clarament de les conseqüències sobre Gavà Mar de la construcció de la tercera pista.

Transcripció de l'EIA a la DIA (Mossos d'Esquadra) (1/2)
Transcripció de l'EIA a la DIA (Mossos d'Esquadra) (2/2)

Part de les conclusions dels informes mèdics realitzats a Gavà Mar:

Part de les conclusions dels informes mèdics realitzats a Gavà Mar (Mossos d'Esquadra)

 

 

Comparteix a     Compartir a Whatsapp Compartir a Facebook Compartir a Twitter
Windows Live Meneame
20 de Desembre de 2005 - L'Ajuntament de Gavà explica la situació del Pla d'aïllament acústic

L'Ajuntament de Gavà respon per escrit 7 mesos després de ser formulada, una pregunta d'ERC sobre l'estat actual del pla d'aïllament acústic que la DIA de l'ampliació de l'aeroport del Prat obliga fer a AENA:

Pregunta d'ERC a l'Ajuntament de Gavà per ser contestada per escrit sobre l'estat del pla d'aïllament acústic (2 de maig de 2005)-Pregunta d'ERC (2 maig 2005)
-Resposta de Manuel Maniega (20 desembre 2005)

 

Comparteix a     Compartir a Whatsapp Compartir a Facebook Compartir a Twitter
Windows Live Meneame
16 de desembre de 2005 – Declaracions del President de la Generalitat

El President de la Generalitat de Catalunya, Pasqual Maragall, ha realitzat una visita a Gavà i Castelldefels i ha declarat "Teniu el meu compromís de minimitzar els costos socials i les molèsties que provoca l'aeroport i estem al damunt. Evidentment no podem prescindir d'un aeroport internacional però convé una autoritat que respongui a tots els aspectes de la gestió i entre ells a tot el que afecta la qualitat de vida de la gent que viu al seu entorn", referint-se a AENA ha afirmat que "la sensibilitat de la gestió no ha estat a l’alçada".

 

 

Comparteix a     Compartir a Whatsapp Compartir a Facebook Compartir a Twitter
Windows Live Meneame

30 de novembre de 2005 – Solidaritat amb la població veïna de Castelldefels

L'AVV de Gavà Mar vol expressar el seu més sincer condol a tota la població de Castelldefels pels brutals assassinats de la família Royo.

Esperem que es prenguin mesures per aturar la creixent inseguretat ciutadana de totes les poblacions del litoral del Baix Llobregat.

 

Comparteix a     Compartir a Whatsapp Compartir a Facebook Compartir a Twitter
Windows Live Meneame
25 de Novembre de 2005 – Objectius aconseguits per l'AVV de Gavà Mar

Com bé sabeu, l’AVV de Gavà Mar no es preocupa únicament pels problemes generats per l’aeroport de Barcelona sinó que es preocupa per tots aquells problemes que puguin tenir els seus associats a Gavà Mar.

Us informem que després de les darreres reunions celebrades entre l’AVV de Gavà Mar i l’Ajuntament de Gavà, han sigut acceptades les següents demandes de l’AVV de Gavà Mar (encara no tenim el calendari d’execució) :

  • El pagament de l’IBI es podrà FRACCIONAR en dues quotes (previsiblement una la segona quinzena de juny i una altra la segona quinzena de setembre). Caldrà DOMICILIAR el rebut per gaudir d’aquesta opció. Estem pendents de la seva aprovació definitiva en el plenari de desembre. Aquesta és una gran notícia ja que els valors cadastrals a Gavà Mar són dels més alts de la ciutat i per tant, les quotes a pagar són altes, a més, el pagament habitualment coincideix amb la campanya de la declaració de la renda.
  • Asfaltat de diversos carrers de Gavà Mar que es troben en molt mal estat, entre ells el carrer Tellinaires en el seu tram més al nord, Premià i Palafrugell. (carrer Palafrugell fet l'hivern del 2006)
  • Asfaltat de tota la carretera que uneix Gavà Mar amb Gavà (avinguda del mar) (fet el juliol de 2006)
  • Instal·lació d’una zona de jocs infantils al voltant de la vela (fet l'abril de 2006)
  • Instal·lació d’una zona de SKATE perquè els nanos als que els agrada aquest esport tinguin un lloc on practicar-lo sense molestar els veïns ni fer malbé el mobiliari urbà (Ells mateixos van redactar una carta per l’alcalde).
  • Substitució de l’arbrat problemàtic del carrer Premià

L’AVV de Gavà Mar ha presentat aquestes noves demandes que estan pendents d’estudi i que s’afegeixen a les moltes altres demandes que històricament s’han fet:

  • Solució a les inundacions que es produeixen en el tram final dels carrers que donen directament a la platja, com per exemple, el carrer Premià.
  • Solució a les inundacions que es produeixen a la incorporació a la C-31 (en direcció Barcelona) a l’alçada del bloc de Bermar Park entre l’avinguda Europa i l’autovia de Castelldefels.
  • Eradicació de la prostitució en les zones habitades de la C-31 (es podria seguir l’exemple de l’Ajuntament d’Esplugues).
  • Facilitar l’accessibilitat de les persones incapacitades a la platja (millorat l'estiu de 2006)

 

Comparteix a     Compartir a Whatsapp Compartir a Facebook Compartir a Twitter
Windows Live Meneame
18 de novembre de 2005 – La Cambra de Comerç vol ampliar l'aeroport cap el mar

Per fer-ho, volen aturar el projecte del corredor biològic que està planejat a la costa del Prat i que té previst ocupar 90 hectàrees entre les llacunes del Remolar i de la Ricarda i la tercera pista i el mar.

 

 

Comparteix a     Compartir a Whatsapp Compartir a Facebook Compartir a Twitter
Windows Live Meneame
16 de novembre de 2005 – Els dirigents polítics comencen a reconèixer la veritat
Joaquim Nadal (Conseller de Política Territorial i Obres Públiques) (PSC) El Conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha reconegut públicament que "LA TERCERA PISTA HA DEMOSTRAT QUE ÉS DEL TOT INSUFICIENT" i ha anunciat un nou Pla Director per l'Aeroport.

 

Comparteix a     Compartir a Whatsapp Compartir a Facebook Compartir a Twitter
Windows Live Meneame
14 Novembre de 2005 – La CSAAB aprova la PROPOSTA GLOBAL

Ens felicitem per l’aprovació d’aquesta proposta global que té el seu origen aquí, a l’Associació de veïns de Gavà Mar i que minimitzarà l’impacte de l’aeroport a TOT EL LITORAL DEL BAIX LLOBREGAT.


Demanem:

1) Que les obres que s’han de fer a l’aeroport es facin amb la major rapidesa possible per recuperar tot el temps perdut

2) Que es faci més suportable el dia a dia de l’aeroport mentre es fan aquestes obres, utilitzant un altre cop la pista transversal sempre que sigui possible.

Això és possible com a mínim:
- A primera hora dels dies laborables
- A última hora dels dies laborables
- Tot el cap de setmana

3) Que aquesta situació no es torni a produir en el futur quan estigui construïda la nova terminal inter-pistes. Per això demanem a tots els integrants de la CSAAB que treballin perquè l’aeroport funcioni sempre amb pistes SEGREGADES i MAI INDEPENDENTS.

Recordem :

Quetenim admesa als Jutjats del Prat una QUERELLA CRIMINAL per delicte mediambientalcontra els responsables de la posada en marxa de la tercera pista.

I seguirem endavant amb ella.

No volem que en el futur MAI MÉS es repeteixi una situació com la que portem patint des de fa més d’un any, ni aquí ni a cap altre aeroport.

Notícia publicada a l'AVUI el 15 de novembre de 2005 - Els avions evitaran volar sobre Gavà i Castelldefels
 
Notícia publicada a LA VANGUARDIA el 15 de novembre de 2005 - AENA aprova una configuració de vols que alliberarà de sorolls Gavà Mar
Notícia publicada a EL PAÍS el 15 de novembre de 2005- AENA buscarà mesures per reduir el soroll dels avions sobre Castelldefels

 

Comparteix a     Compartir a Whatsapp Compartir a Facebook Compartir a Twitter
Windows Live Meneame
27 d'octubre de 2005 - Entra en funcionament el nou TMA d'AENA

Canvi de configuracions amb el nou TMA dissenyat per AENA

L’AVV de Gavà Mar sempre s’ha mostrat contrària a aquest TMA proposat per AENA ja que suprimeix l’ús de la pista transversal i encara que elimina el gir ‘a gust del pilot’ sobre Gavà Mar, continua fent passar els avions per sobre de Gavà Mar amb un soroll terrible.

Sempre vàrem dir que quan es posés en marxa, Gavà Mar NO milloraria RES i que, a més, es crearien nous afectats al centre de Castelldefels. El temps ens ha donat la raó.


Des de Gavà Mar volem deixar clars els següents punts:

- Ens solidaritzem amb les queixes dels veïns de Castelldefels. Tenen tota la raó.

- El culpable de la posada en marxa d’aquest TMA és única i exclusivament: AENA

- Fa molt temps que venim avisant que això passaria. (Va passar exactament el mateix quan es va posar en servei la tercera pista).

- Els avions que sobrevolen Castelldefels, HAN SOBREVOLAT PRIMER (I A MÉS BAIXA ALÇADA) GAVÀ MAR, amb el que Gavà Mar continua essent la zona més castigada de tot el litoral del Baix Llobregat suportant ara el soroll i el perill: 24 hores al dia - 7 dies a la setmana.

Reportatge emès al programa LA NIT AL DIA de TV3 arran de la posada en marxa del nou TMA d'AENA- Vídeo Reportatge emès a LA NIT AL DIA (TV3)

 

 

Comparteix a     Compartir a Whatsapp Compartir a Facebook Compartir a Twitter
Windows Live Meneame
6 d' octubre de 2005 – Reportatge a Ràdio 4

El programa L'Agenda de Ràdio 4 (RNE) emet un reportatge de 10 minuts sobre l'evolució del conflicte de Gavà Mar amb l'aeroport que inclou les declaracions de diferents veïns:

Reportatge a Ràdio 4 (àudio)

 

Comparteix a     Compartir a Whatsapp Compartir a Facebook Compartir a Twitter
Windows Live Meneame
5 d'octubre de 2005 - Reportatge emès a TVE

El programa de TVE, CATALUNYA AVUI emet un reportatge de 3 minuts enregistrat a l'AVV de Gavà Mar sobre l'acord al que hem arribat amb AENA per a les noves configuracions de l'aeroport del Prat que està pendent d'aprovació per part de la CSAAB i que entrarà en servei aproximadament d'aquí un any. Hi intervenen Eli, Àlex, Benjamí, Clàudia i Esther:

Reportatge emès per TVE sobre l'acord entre AENA i l'AVV de Gavà Mar (5 d'octubre de 2005)Reportatge emès per TVE sobre l'acord entre AENA i l'AVV de Gavà Mar (5 d'octubre de 2005)- Vídeo TVE (5 octubre 2005) (3,3 Mb)

 

Comparteix a     Compartir a Whatsapp Compartir a Facebook Compartir a Twitter
Windows Live Meneame
2 d' octubre de 2005 – Assemblea Informativa de l'AVV de Gavà Mar

Assemblea celebrada al nou Hotel AC Gavà Mar i que ha comptat amb la presència de més de 450 veïns i les càmeres de Gavà TV.

Cartell convocant l'assemblea informativa del 2 d'octubre de 2005

 

Comparteix a     Compartir a Whatsapp Compartir a Facebook Compartir a Twitter
Windows Live Meneame
30 de setembre de 2005 – Tancament de 2 càmpings al litoral del Baix Llobregat

Les obres d'ampliació de l'aeroport que ja van provocar el tancament dels càmpings 'Cala Gogó' i 'El Toro Bravo' s'ha cobrat avui dues històriques víctimes més a la platja de Viladecans: 'La Ballena Alegre' i el 'Filipinas'.

Notícies publicades a la premsa sobre aquest tema (any 2004)
Notícies publicades a la premsa sobre aquest tema  Notícies publicades a la premsa sobre aquest tema  Notícies publicades a la premsa sobre aquest tema (any 2005)


 

Comparteix a     Compartir a Whatsapp Compartir a Facebook Compartir a Twitter
Windows Live Meneame
28 de juliol de 2005 - AENA ha acceptat la proposta de l'AVV de Gavà Mar Notícies publicades a la premsa sobre aquest tema
En la reunió celebrada avui a Madrid entre AENA, els Ajuntaments de Gavà i Castelldefels i les associacions de veïns d'ambdòs municipis, AENA ha detallat les conclusions dels seus amplis estudis sobre les dues propostes d'aterratge en configuració est i ha optat per recolzar íntegrament la proposta de l'Ajuntament de Gavà ja que en l'aterratge per la tercera pista quedaria part de Gavà Mar dins de l'empremta de 65dB. En canvi, en els aterratges per la pista principal no queda cap habitant dins d'aquesta empremta.

Les configuracions que s'aprovaran a la CSAAB

- Comunicat de premsa (28 de juliol de 2005)

Acord amb AENA (Vídeo emès a les Televisions Locals) (29 de juliol de 2005) - Acord amb AENA (Vídeo) (29 de juliol de 2005)

Informació de l'Ajuntament de Castelldefels sobre l'acord amb AENA (Juliol de 2005) - Informació de l'Ajuntament de Castelldefels (Juliol 2005)

Fullet informatiu de l'AVV de Gavà Mar - AVV de Gavà Mar informa (Juliol 2005)

 

Comparteix a     Compartir a Whatsapp Compartir a Facebook Compartir a Twitter
Windows Live Meneame
23 de juliol de 2005 – Protesta a casa de Pasqual Maragall (President de la Generalitat de Catalunya)

Un grup de veïns de Gavà Mar van organitzar una protesta al davant de la casa del President de la Generalitat de Catalunya, Pasqual Maragall, en protesta pel seu nul suport als problemes de Gavà Mar. Aquestes són les fotos que ens han fet arribar:


Fotos: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Manifest realitzat per aquest grup de veïns

 

| Any 2005 - NotÝcies 1-15 de 57 | ┌ltimes | Posteriors | Anteriors | Primeres | Previsió meteorològica per Gavà Mar